Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Eszementek - Luxusszállodákban szállásolják el a migránsokat

A Kanári-szigetek lakosságának huszonöt százaléka munkanélküli a baloldali kormány miatt, ám a migránsok medencés szállodában, tengerre néző szobákban kapnak teljes ellátást és orvosi felügyeletet.

Tiltakoznak a spanyolok a Kanári-szigeteken kialakult és állandósulni látszó helyzet ellen: míg a szigetek lakosságának 25 százaléka munkanélküli, az Atlanti-óceánon érkező migránsok tízezrei luxusszállodákban laknak és kapnak teljes ellátást.
 
Az Európát sújtó migránsválság a koronavírus-járvány idején ugyan kevesebb figyelmet kap a médiában, de a migránsok beáramlása továbbra is folyamatos, csak a Kanári-szigetekre 17 ezer bevándorló érkezett január óta. A szállodák erkélyéről, amelyekből utószezonban is mindig német és skandináv nyaralók csodálták a kilátást, most szenegáli, marokkói és mauritániai bevándorlók integetnek a helyieknek.
 
A régió vezetése ugyanis a járvány miatt üresen álló és nehézségekkel küzdő luxusszállodákban helyezi karanténba a Kanári-szigetekre betóduló migránsokat, azzal érvelve, hogy így mindenki jól jár: a szállodák működése és fennmaradása biztosítva van, és a lakosságot is megvédik a bevándorlók által esetleg behurcolt vírusfertőzéstől.
 
Csakhogy a munkanélküliség által sújtott régió lakosai nem nézik jó szemmel, hogy míg huszonöt százalékuk munkanélküli és ételbankok előtt áll sorban, hogy a családokban étel kerüljön az asztalra, a migránsok medencés szállodában, tengerre néző szobákban kapnak teljes ellátást és orvosi felügyeletet.
 
Ráadásul több hotelben nemcsak a kéthetes egészségügyi karantén idejére szól a meghívás, hanem akár addig is, amíg a régió vezetése által a szállodában elszállásolt vendég távolabbi célja, Franciaország, Németország vagy a kontinentális Spanyolország felé indulhat bevándorlási kérelemének jóváhagyása után. Így a szobához jutott bevándorlók életvitelszerűen élvezik a vendéglátást a nyaralóövezetben.
A jelenség különösen Tenerifén és Gran Canarián okoz feszültségeket és rendszeres demonstrációkat a lakosság részéről.
 
A régió vezetése az érintett szállodákat fegyveres őrökkel védi, és a hotelek nevét titokban tartja a szélesebb nyilvánosság előtt, hogy az ott elszállásolt migránsok biztonságát garantálni tudja – nyilatkozta a spanyol Vöröskereszt egyik önkéntese. – Meg kell védeni őket, hiszen nagyon nehéz a helyzetük. Átszelték az óceánt, új földrészre, új kultúrába érkeztek, nem ismerik a spanyol nyelvet, még mindig sokkhatás alatt állnak – fűzi hozzá szomorúan.
 
A turisták számára a programban részt vállaló Granada Park Hotel december 3–4. között egy éjszakára, két főre 150 euróért biztosítana szállást.
 
ma7.sk nyomán
(2020.11.17.)