Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Gulyás Gergely: mára teljesen internacionalista lett az ellenzék

A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

„A magyar baloldal, ha bármilyen kormányellenes vélemény elhangzik Soros Györgytől, a svéd, a norvég vagy a holland kormánytól mindig az ő pártjukra áll" - válaszolta szerkesztőségünk kérdésére a miniszter.

Mára kizárólagos lett az internacionalizmus az ellenzéken belül a Jobbiktól Gyurcsányig – válaszolta kérdésünkre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online Kormányinfón. 


A Magyar Fórum kérdései és a miniszter válaszai:

 
Gondolta volna miniszter úr, hogy Magyarországon összeáll egyszer egy olyan hitvány ellenzék, amelynél még a szerb kormányt is jobban érdekli a magyar emberek egészsége? Ezek vádolják meg a magyar kormányt, hogy túl sokat költ a migránsok távoltartására, bezzeg a szerbek nem számolgatják a pénzt, és a járványveszély miatt több száz migránst visszatoloncoltak a határról, azokat, akik Magyarországot vették célba.
 
A kérdésben szereplő minősítéstől teljesen függetlenül tényszerűen látni kell, hogy a magyar baloldal, ha bármilyen kormánnyal szembeni vélemény Soros Györgytől, a svéd, a norvég vagy a holland kormánytól elhangzik, abban a pillanatban Soros, a svéd, a norvég és a holland kormány pártjára áll. Mindegy mi a vita tárgya. A magyar baloldalnak az elmúlt 100 évben mindig is voltak internacionalista hagyományai. Mára pedig kizárólagos lett az internacionalizmus az ellenzéken belül a Jobbiktól Gyurcsány Ferencig.
 
Nem érett-e meg az idő arra, hogy azt a példátlanul trágár és arrogáns magatartást, amelyet a Gyurcsány-párt honosított meg és a Párbeszédes Szabó Tímea és a jobbikos Jakab Péter magáévá tett, száműzzék a törvény erejével parlamentből?

 
Megértem a kérdés mögött álló felháborodást. A választópolgárok döntenek arról, hogy ki ül az országgyűlésben, ezért azt a stílust is, amit a baloldal megenged magának a parlamentben, a választóknak kell értékelni. Egyetértek azzal, hogy ez a magatartás arrogáns és sokan a trágárságtól sem riadnak vissza, de ez őket minősíti. Ezt a magatartást a választópolgárok minősítik majd a szavazófülkékben.

 
Mit szó ahhoz miniszter úr, hogy Lendvai Ildikó szerint a határon túli magyarok kettős állampolgárságának megadása tömeges bevándorlást eredményez, és összeroppantja a magyar gazdaságot? (2004-es állítás) Gyurcsány ugyanekkor kiszámolta, hogy az anyaországon önhibájukon kívülrekedt magyarok állampolgárságának visszaadása 168 ezer forint pluszköltségbe kerül minden egyes Kis-Magyarországon élőnek. Érdekes, azt nem számolták ki, és nem riogatnak azzal, hogy mennyibe kerülne a migránsok befogadása. Sőt hazaárulónak nevezik azt a kormányt, amelyik ellenáll, amikor a migránsok be nem fogadása miatt akarja az EU alapvető szabadságjogainkat és a minket jogosan megillető pénzösszeget megnyirbálni.
 
Hogy mit szólok hozzá? Szomorú vagyok az ellenzéki felvetéseket hallva. A 2004-ben elhangzott állításokat, miután 2010-ben a kettős állampolgárság megadásáról döntöttünk, az élet megcáfolta. A kettős állampolgárság Magyarország számára csak többlet erőforrást jelent, és semmilyen kiadással nem jár. Az idő azon politikusoknak egy részét is elsöpörte, akik annak idején részt vettek a magyarellenes gyűlöletkampányban.

 
***
 
Nem kérünk Soros kioktatásából! Szerdán Soros György és az ellenzéki pártelnökök is a hazánk ellen léptek fel. Soros György is Magyarország és Lengyelország elleni fellépést sürgetett és hazánk pénzügyi szankcionálására szólított fel. Az ellenzékiek megnyilvánulása is erre hasonlított feltűnően – mondta a miniszter. Úgy vélte, hogy az ellenzék esélyt lát arra, hogy a bevándorlást hazánkra kényszerítse. A választásokon ezt nem sikerült elérni, így most az EU-t hívnák segítségül. Gulyás Gergely elmondta, hogy attól a Soros Györgytől nem tudnak elfogadni semmilyen kioktatást, aki bedöntötte a fontot, a márka ellen spekulált, „2008-ben megpróbálta tönkretenni az OTP-t” és aki ellen büntetőeljárás folyik a Brexit-kampány kapcsán az Egyesült Királyságban.

Mintegy 12 millió adag vakcinát kötött le Magyarország 

Mintegy 12 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le Magyarország, ez több mint 36 milliárd forintba kerül majd - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Gulyás Gergely kiemelte: a kormány legfontosabb felelőssége, hogy ha van orvosilag ellenőrzött, hatásos vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb beszerezzék, ezért mindenkivel tárgyalnak, aki ilyen oltóanyagot Magyarország számára biztosítani tud.
Az a kapacitás, amelyből Magyarország rendelni tud a kínai és az orosz vakcinán kívül, mintegy 12 millió adag oltóanyagot jelent, három gyártónál. Ahogy lesz rá lehetőség, megrendelik és kifizetik ezeket. Az összes adag ára több mint 36 milliárd forint - jelezte a miniszter.
 
Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres tesztelés
 
Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben - jelentette be Gulyás Gergely. Emlékeztetett: a kormány a múlt heti ülésén döntött arról, hogy az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók számára koronavírus-tesztelést rendel el az operatív törzs által meghatározott rendben és ütemezéssel. A tesztelésen való részvétel önkéntes, arra senkit nem lehet kötelezni - fűzte hozzá.
A miniszter közölte: a tesztelés jövő hétfőtől az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is megkezdődik.
 
Jogállamiság 

Tőlünk holnap oda lehetne adni a pénzt a déli államoknak – hangsúlyozta a miniszter, aki szerint ennek a feltétele, hogy ne zsarolják hazánkat jogállamisági kérdésekkel. Európának jobbat tenne, ha nem járatná le az uniós intézményeket azzal, hogy nevetséges koncepciós eljárásokat folytat egyes tagállamok ellen – mondta a hazánk ellen folyó hetes cikkely szerinti eljárásról a miniszter. Emlékeztetett: alapvető ismeretek hiányában fogalmaznak meg vádakat hazánkkal szemben. – Jobb lenne ezt az eljárást lezárni, de nem különösebben zavar bennünket – fogalmazott.
 
Szigorítás? 

A miniszter a járványügyi szigorításokat firtató kérdésére leszögezte: a jövő heti kormányülésen értékelik ismét a helyzetet, és hoznak újabb járványügyi intézkedéseket, már amennyiben szükség lesz rá. Előre nem tud az esetleges szigorításokról felelősen nyilatkozni.
 
 
m.a./MTI
 
Fotón: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
 
(2020.11.19.)