Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Már nem csak a klasszikus irodalom, hanem a home office is rasszista

Ki gondolná? A Wolf Intézet kutatása szerint a távoktatás is rasszizmushoz vezet.

Ideiglenesen tiltólistára kerültek klasszikus könyvek az egyik angol tankerületben. A könyveket a szülők titulálták rasszistának. De talán ez is eltörpül annak a friss kutatásnak az eredménye mellett, ami az otthoni munkáról, azaz a home office-ról állapította meg, hogy az a rasszizmus veszélyeit rejti magában.
 
Az egyesült királyságbeli Woolf Intézet legújabb, több mint 11 ezer angol és walesi megkérdezésével készült kutatása arra az eredményre jutott, hogy a távmunka a rasszizmus és az előítéletek melegágya.
 
Az intézet alapítója, Ed Kessler szerint azzal, hogy egyre több ember dolgozik otthonról, azt kockáztatjuk, hogy egyre többen fognak „a saját kis buborékuk foglyává válni”, és kizárólag rasszon belül barátkozni.
 
A tanulmány megállapítja, hogy egy munkanélküli brit 37 százalékkal nagyobb eséllyel fog kizárólag a saját etnikai csoportján belül barátkozni.
 
A Woolf Intézet szerint a távoktatás és a munkanélküliség terjedésével sokkal kisebb arányban fog megvalósulni a sokféleség a mindennapokban, ami értelemszerűen a rasszizmus és az előítéletek növekedésével jár.
 
V4NA nyomán
Fotó: illusztráció
(2020.11.19.)