Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Gyilkosság Szarajevóban – egy migráns leszúrta a vendéglős testvérét

Egy 1986-ban született marokkói állampolgárról van szó, akit korábban kábítószerrel való visszaélés miatt állítottak elő. A felháborodott demonstrálók szerint a rendőrség egyedül képtelen megoldani a problémát, miután a migránsok szabadon mozoghatnak a bosznia-hercegovinai föderációban.

 
Megöltek egy 36 éves férfit a bosznia-hercegovinai főváros Ilidža városrészében. A véres támadás még kedden 22 óra 25 perc körül történt egy vendéglőben.
 
A nyomozók szerint a migránsok hangoskodtak, ezért a tulajdonos a testvérét hívta segítségül, akit az egyik migráns leszúrt. Súlyosan megsérült a kávézó tulajdonosa is, akinek az orvosok küzdenek az életéért.

 
Sajtójelentések szerint a migránsok korábban is sok problémát okoztak, dorbézoltak, és nem fizették ki a számlát.
 
A közösségi médiát elárasztották az üzenetek, amelyekben a barátok mondanak búcsút a meggyilkolt 36 éves férfinak.
 
A szarajevói kanton rendőrsége közben megállapította a támadó kilétét, és közzétette a fényképét. Egy 1986-ban született marokkói állampolgárról van szó, akit korábban kábítószerrel való visszaélés miatt állítottak elő.
 
Nem sokkal később azonban kiderült, hogy nem egy, hanem három gyanúsított van. A szarajevói rendőrök egy marokkói állampolgárt már letartóztattak, a másik két gyanúsítottat még keresik.
 
A bűncselekményt követően a felháborodott emberek utcára vonultak, és sürgős intézkedéseket követeltek a hatóságoktól, elsősorban a bosznia-hercegovinai biztonsági minisztériumtól, a rendőrségtől és más állami intézményektől, amelyek joghatósága alá tartozik a migránsválság. Az egyik demonstráló szerint a rendőrség egyedül képtelen megoldani a problémát, miután a migránsok szabadon mozoghatnak a bosznia-hercegovinai föderációban.
 
Összeszedik őket, és elviszik az Ušivak befogadó központba, ahonnan két óra múlva visszatérnek Ilidžába – mondta az egyik demonstráló, aki szerint a helyi emberek könyörületesek, és segítettek nekik, a migránsok viszont így hálálják meg az irántuk tanúsított jóindulatot.
 
balk.hu
(2020.11.20.)