Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Migránsinvázió a Kanári-szigeteken – félmeztelen migráns megvert egy papot

A félmeztelen migráns besétált a templomba, megütötte az idősebb papot és elpakolta az ott található értékeket. 2 nap alatt több mint 2 ezer migráns érte el a spanyol szigetet.

Az elmúlt hónapokban a turizmusáról híres Kanári-szigetek az elhúzódó európai migrációs válság új színtere lett. A szigeteken 2019-hez viszonyítva idén eddig csaknem 700 %-kal nőtt a tengeri érkezések száma, és novemberre átlépte a 11 000 főt.
 
Bűnözés
 
Egy illegális bevándorló mise közben ütött meg egy papot és lopott az oltárról a Kanári-szigeteken. A félmeztelen migráns besétált a templomba, bántalmazta az idősebb papot és elpakolta az ott található értékeket. A Kanári-szigeteken az elmúlt hetekben egyre nő a migrációs nyomás. 2 nap alatt több mint 2 ezer migráns érte el a spanyol szigetet. Az év eleje óta több mint 11 ezer illegális migráns érkezett. A Kanári-szigetek elnöke közölte: minél előbb el kell szállítani a migránsokat a szárazföldre.
 
Járvány és migráció
 
Az illegális bevándorlók fele október és november folyamán érkezett – volt olyan hétvégre, hogy 2 200 fő lépett partra a területen. Az új trendben szerepet játszik a migrációs útvonalak átrendeződése, az a jelenség, hogy a szubszaharai lakosok, ha tehetik, elkerülik a polgárháborús Líbiát. Ugyanakkor a koronavírus-válság erősítette a Maghreb-térségben működő határvédelmet, ami szintén a kevésbé őrzött útvonalak, az Atlanti-óceán felé tereli az útra kelőket.
 
teol.hu, V4NA nyomán
(2020.11.21.)