Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Díszes társaságba keveredett Szoboszlai

A nyolcadik helyezett Szoboszlai az előző évadban osztrák bajnok és kupagyőztes volt, az élvonal legjobb játékosának választották.

 
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása a nyolcadik helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak járó Golden Boy-díj szavazásán.
 
Az olasz Tuttosport című szaklap szombaton tette közzé a végeredményt, amely szerint a Salzburg korábbi, a Borussia Dortmund jelenlegi játékosa, Erling Haaland végzett az élen. A norvég futballista az előző idényben negyven mérkőzésen 44 gólt szerzett, a mostani szezonban 11 meccsen 11 találatnál jár.

 
A második a Barcelonát erősítő spanyol Anssumane Fati, a harmadik pedig a Bayern Münchenben szereplő kanadai Alphonso Davies lett.
 
A nyolcadik helyezett Szoboszlai az előző évadban osztrák bajnok és kupagyőztes volt, az élvonal legjobb játékosának választották, a magyar válogatottban pedig győztes gólt szerzett az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.
 
A Tuttosport által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró döntött, mindegyikük öt játékosra adhatta le a szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kaptak. Június közepén tették közzé a száz legjobb fiatal névsorát - rájuk a szurkolók is voksolhattak -, októberben pedig megjelent a húszfősre szűkített jelöltlista.
 
A Golden Boy-díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), vagy Kylian Mbappé (2017).
 
hirado.hu nyomán
(2020.11.21.)