Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


P. Barsi Balázs koronavírus-fertőzéssel kórházba került

Szerkesztőségünk Isten irgalmas gyógyító kegyelmét kéri Balázs atya teljes gyógyulásához

Ugyanabban a kórházban kezelik Böjte Csaba testvért is, telefonon már rövid ideig beszéltek is egymással. A most következő egy-két nap döntő lehet Balázs atya gyógyulása szempontjából. Ha ezen sikerül túl lennie, onnantól nagy eséllyel folytatódik az egyre javuló tendencia. Imádkozzunk tovább érte, értük!

Balázs atya november 18-én koronavírus-fertőzéssel kórházba került. A hírt szerkesztőségünknek szombat délután rendtársa, P. Reisz Pál erősítette meg. A ferences hitszónok lélegeztetőgépre nem szorul, csak oxigént és gyógyszeres kezelést kap. Közepes mértékű tüdőgyulladása van. A láza csökken.
 
Megtudtuk, hogy a Reparavir nevű antivirális szert kapja, amelyre jól reagált. Könnyebben érzi magát, jobb a légzése, csökkentették az oxigénadagját.
 
Balázs atya következő üzenet közzétételét kérte:hálásan köszöni a Testvérek érte mondott imádságait, és igyekszik azokat viszonozni is. Kéri azonban, hogy telefonon ne hívják, jelen állapotában a beszéd és a készenlét egyaránt nagyon kimerítő számára. Azt mondta, hogy aki üzenetet szeretne küldeni neki, sms-ben megteheti, de kéri mindenki megértését, hogy válaszolni most nem fog tudni (máskor mindig, minden megkeresésre igyekszik reagálni). Ferences rendtársai azonban arra biztatják a Testvéreket, hogy üzenetírás helyett inkább lélekben kapcsolódjanak hozzá, hordozzák továbbra is imádságukban, és bízzák őt az Úristen irgalmas szeretetére.
 
Ugyanabban a kórházban kezelik Böjte Csaba testvért is, telefonon már rövid ideig beszéltek is egymással.
 
A most következő egy-két nap döntő lehet Balázs atya gyógyulása szempontjából. Ha ezen sikerül túl lennie, onnantól nagy eséllyel folytatódik az egyre javuló tendencia. Imádkozzunk tovább érte, értük!
 
Pál atya közölte, amennyiben Barsi Balázs egészsége lehetővé teszi, akkor Sümegen már advent idejében misézik, amit interneten követhetnek a hívek.
 
Szerkesztőségünk Isten irgalmas gyógyító kegyelmét kéri Balázs atya teljes gyógyulásához.
 
Barsi Balázs atya közösségi oldala nyomán: m.a.
 
(2020.11.21.)