Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Svéd balliberálisok: Magyarországnak és Lengyelországnak semmi keresnivalója az EU-ban!

A két országot egyre több baloldali és liberális politikus támadja, amiért nem hajlandóak egy definiálatlan, politikai támadásokra alkalmas fogalmat kritériumként beemelni a költségvetésbe. Így Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője és a Mérsékelt Párt EP-képviselője, Tomas Tobé.

Éles kijelentéseket fogalmaztak meg svéd politikusok Magyarországgal és Lengyelországgal szemben az uniós vétók miatt. Szerintük a két ország csúnya játékot játszik, és a végén az is kérdéses lehet, hogy beletartoznak-e az európai együttműködésbe.
 
Magyarország és Lengyelország kilépéséről beszélnek az EU-ból Svédországban. A két országot egyre több liberális politikus támadja, amiért nem hajlandóak egy definiálatlan, politikai támadásokra alkalmas fogalmat kritériumként beemelni a költségvetésbe.
 
Az utóbbi hetekben valóban felkavarta az állóvizet az Európai Unióban a magyarok és a lengyelek vétója a helyreállítási alapra vonatkozóan. A vétó egyben alapot is adott a liberálisoknak és a baloldalnak, hogy támadják a két országot. Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője szerint nagyon csúnya játékot játszik Magyarország és Lengyelország, és súlyos helyzetbe tették az Európai Uniót.
 
Hasonló véleménnyel van a két országról a szintén svéd Mérsékelt Párt EP-képviselője, Tomas Tobé is. Szerinte az EU nem engedhet az akaratából és nem szabad hagyni, hogy a két ország folytassa jelen politikáját.
 
Tobé a svéd Sveriges Radio-ban reagált arra a felvetésre is, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak ki kell lépnie az unióból. Elmondta, ha tovább húzódik ez az ügy, akkor kérdéses lehet, hogy beletartoznak-e az európai együttműködésbe.
 
A magyar és a lengyel vétót az váltotta ki, hogy jogállamisági feltételekhez akarják kötni az Európai Unióban a pénzeket. A jogállamiságnak azonban nincsen egységes európai definíciója, így végül tulajdonképpen azokat a tagállamokat büntetnék vele, amelyek gyakran mennek szembe az EU politikai irányaival.
 
V4NA nyomán
(2020.11.22.)