Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Demokrata Amerika – megfosztják karácsonyi ajándékaiktól a szegényeket a vallásellenesek

Feljelentik a tanárokat az USA-ban, ha idéznek a Bibliából és Jézusról szó sem eshet Karácsonykor. Ahogy Rákosi, Sztalin idején.

Beszüntette részvételét egy karácsonyi adománygyűjtési akcióban egy iskola, mert a vallásellenesek kifogásolták a program vallási jellegét.
 
Megfosztja a karácsonyi örömöktől a rászoruló gyerekeket egy vallásellenes szervezet Amerikában. A Freedom From Religion Foundation (FFRF) panaszt tett a kansasi Liberty Middle Schoolnál, amiért az oktatási intézmény részt vett az evangélikus egyház által szervezett adománygyűjtési programban. Ennek során a diákok cipősdobozba gyűjtötték az ajándékokat a szegényebb sorsú gyerekeknek.

 
Az alapítvány arra kérte az iskolát, hogy ne vegyen részt többé ebben a projektben, sem bármi olyan szervezésben, amely a kereszténységet népszerűsíti.
 
Az FFRF szerint az iskola a karácsonyi adománygyűjtéssel több ponton is megsértette az amerikai alkotmányt. Az intézmény pedig engedett a nyomásnak. A tankerület főfelügyelője, Tony Helfrich szerint eddig nem tudták, hogy mennyire „szektás” a kezdeményezés jellege.
Az Operation Christmas Child nevű adománygyűjtő akciót az evangélikus Samaritan’s Purse szervezi. Ezt a vallásellenes alapítvány egyenesen szektás vallási szervezetként jellemezte.
 
Az FFRF szemét valószínűleg az szúrta, hogy a cipősdobozokban az ajándékok mellett egy kis füzet is volt, amely Jézus Krisztusról szólt.
Az FFRF egyébként egy „aggódó” iskolai dolgozótól kapta a fülest, miszerint az alkotmányt sértő szabálytalanságok folynak az iskolában. A dolgozó panaszai között volt az is, hogy az igazgatóhelyettes többször is idézett a Bibliából, és többször is közzétett vallási üzeneteket.
 
Nem először lép fel a keresztény vallással szemben az FFRF. Az alapítvány azt hirdeti, hogy az alkotmányban leírt vallásszabadság a vallástól való szabadságra is vonatkozik. Ennek értelmében volt már olyan iskola, ahol elérték az imádkozás betiltását, de a rendőrautókon lévő „Istenben bízunk” felirat is szúrja a szemüket.
 
V4NA nyomán
(2020.11.24.)