Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Bakondi: politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok Európába érkezzenek

...és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.

Idén eddig több mint 35 300 migráns próbált illegálisan átjutni a magyar határon, ami a 2019-es adatok több mint kétszerese - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
 
Bakondi György elmondta, eddig 387 embercsempészt fogtak el, akik a nyugatra tartó illegális migránsokat segítették; ez több mint az elmúlt három évben elfogottak összesített száma. Hozzátette, a határon való átjutási kísérletek "komoly nyomás" alatt tartják a rendvédelmi erőket. Ugyanakkor a politikai nyomás is folyamatos 2015 óta, de ez különösen idén erősödött fel.
Bakondi György szerint politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok folyamatosan Európába érkezzenek, és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.
 
"A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azokat az elgondolásokat, amelyek veszélyt jelentenek a magyar emberekre, amelyek ellentétesek a magyar emberek akaratával, legyen szó betelepítési kvótáról, legyen szó belépési csatornák nyitásáról, legyen szó a határőrizet akadályozásáról" - hangsúlyozta.
 
Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, új jelenség, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre egyre több migráns érkezik, 2019-cel összehasonlítva idén tízszer annyian érkeztek. Mivel nem lehet őket a szigeteken tartani, előbb-utóbb megkezdődik az átszállításuk a kontinensre - közölte.
 
Hozzátette, hogy hasonló a helyzet Olaszországban, és "intenzív növekedést jelez" a balkáni útvonalon érkezők száma is.
 
MTI nyomán
(2020.11.25.)