Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

1.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője facebook- oldalán olvastuk, hogy hétfőn zárt ülést tartott az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testülete. Ha és amennyiben ez így van, hogyan tarthattak büntetlenül a Gyurcsány által dominált ellenzéki pártok tanácskozáson részt vevő képviselői az eseményről sajtótájékoztatót?
 
2. A Die Welt december 3-ai közleménye szerint, amely a Német Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal tájékoztatásán alapul, több száz magas és közepes kockázatot jelentő iszlamista járkál szabadlábon. Magyarország határainál pedig hétről hétre duplázódó számban fognak el migránsokat. (Múlt héten 1368-at, azt megelőző héten 710-et.) Ha a vírus-és oltástagadó Gődény ellen eljárást szorgalmaznak, a tanai terjesztésének életveszélyes volta miatt, akkor miért nem kezdeményeznek eljárást azokkal az országgyűlési képviselőkkel és pártjaikkal szemben, akik relativizálják a migránsveszélyt?
 
3. Perlusz László a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára radikális, de megfontolandó ötletnek tartja Parragh Lászlónak az iparűzési adó eltörlésére vonatkozó javaslatát. Mi erről a kormány álláspontja?
 
4. Hennagyij Moszkal, Kárpátalja korábbi kormányzója leleplező nyilatkozatot tett, miszerint a KMKSZ elleni atrocitásokat az Ukrán Biztonsági Szolgálat hajtotta végre, mégpedig tisztán politikai okból, nevezetesen azért, mert a KMKSZ politikailag nem ért egyet a megyei tanács új vezetésével.
Ezek után hogyan tehetett Kuleba ukrán külügyminiszter olyan otromba nyilatkozatot, hogy „senki sem akar politikai küzdelmet folytatni Magyarországgal. Ugyanakkor Magyarországnak is tiszteletben kell tartania a mi jogszabályainkat és nemzeti érdekeinket"? Tudomásunk szerint berendelték már ebben az ügyben az ukrán nagykövetet. Milyen lehetőség áll még a magyar kormány előtt a hazájától elszakított őshonos magyar kisebbség védelmében?

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
A politikai szokásjog felrúgását nehéz büntetni, a zárt ülés miatt valóban jogsértőnek is tekinthető az ellenzéki pártok cselekedete. Miután sajtótájékoztatójukon nem hangzottak el minősített adatok, ezért ez nem minősül bűncselekménynek, hanem a szabályszegésnek.
Lényeges, hogy 2004, Magyarország EU-csatlakozása óta létezik egy olyan szokásjog, ami azt jelenti, hogy a mindenkori magyar miniszterelnök az uniós csúcsot megelőzően az Országgyűlés elnökének, alelnökeinek, a frakcióvezetőknek és az uniós ügyekben érintett bizottságok vezetőinek beszámol arról, hogy milyen álláspontot képvisel a kormány a csúcstalálkozón. Ezen a fórumon az ellenzék érdemi információkat kapott, mert megállapodtak abban, hogy nem állnak ki a sajtó elé, és a tárgyalási stratégiákat nem hozzák nyilvánosságra. Hiszen, ha ez megtörténik, akkor nincs értelme az ilyen jellegű tájékoztatásnak. Ez a tájékoztatási forma abból indult ki, hogy először vagyunk magyarok, és csak utána ellenzékiek vagy kormánypártiak. Ezért, ha a magyar álláspontot egy ellenzéki képviselő megismeri, azt titokban tartja, és nem kommentálja azt nyilvános fórumokon. Ebből a szempontból, ami történt az példátlan, helytelen, és tönkreteszi azt a jó gyakorlatot, amelynek következtében az ellenzéki pártok is érdemi információkkal rendelkezhetnek a kormány álláspontjáról, és kérdezhetnek ezen a fórumon a miniszterelnöktől. Ehhez képest az, hogy alpári stílusban, sokszor hazudva adták elő az ellenzékiek a miniszterelnök által elmondottakat, már csak hab a tortán. Át kell gondolni, hogy így, ebben a formában szükséges-e működnie ennek a testületnek.

 
Attól, hogy valakik akár az Országgyűlésben is relativizálják a migráció veszélyeit, a kormány álláspontja nem változik meg– szögezte le második kérdésünkre adott válaszában a miniszter.
„A véleménynyilvánítás kérdésében mindig a klasszikus liberális álláspontot képviseltem. Az egészen szélsőséges álláspontoktól eltekintve a vélemények szabadágát biztosítani kell, beleértve a hülyeség szabadságát is. Ahogy annak idején Kilényi Géza alkotmánybíró mondta, a hülyeség nem alkotmányellenes. Itt is azt látjuk, hogy az egyik esetben a véleménynyilvánítás korlátozását megengedhetőnek tartják, más esetben pedig megengedhetetlennek. De ez nem változtat a kormány migrációval kapcsolatos álláspontján. Valóban igaz, hogy január 1-je és december 8. között 39.490-en próbálták meg átlépni illegálisan a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakaszban 13.460-an. Ezért a rendkívül fontos a déli határszakasz hatékony védelme.”
 
m.a.
(2020.12.10)