Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Agresszív progresszívek

Ez már a vég drága Bolgár úr, vagy a kezdet?
 
Róna Péter egyre fogyó türelemmel, többszöri nekifutással próbálja felvilágosítani Bolgárt a Klubrádióban: úgy fogalmaz, hogy Dobrev Klára óriási félreértés áldozata, és félrevezeti a saját politikai táborát, amikor letagadja, hogy az unió Orbán Viktor igényének teljes mértékben helyt adott.
 
Bolgár makacs tagadásban van. Nem akarja belátni, hogy az előnytelenül öregecskedő Gyurcsány feleség vagy már nem képes értelmezni néhány összetett mondatot, vagy csupán a családi hagyományt őrzi: hazudik reggel délben és este.
 
Hiába, hogy Soros György bár dühöng, de a Project Syndicate-ben ő is Orbán Viktor és a lengyel fél óriási diadaláról ír az uniós költségvetés és a helyreállítási alappal összefüggésben.
 
Se Róna nem örül annak, hogy Orbán Viktor egy a liberálbolsik által vizionált teljesen vert helyzetből tudott elképesztő eredményt kihozni, és Haraszti sem. A volt éleszdéeszes messze nem híve a miniszterelnöknek, de még ő is azt mondja, aki tagadja Orbán győzelmének tényét, az becsapja magát és a közönségét. A tény az, hogy le lett rögzítve: Magyarország elleni fellépésre okot csak az adna, ha az EU pénzügyi érdekeit csorbító sérelem következne be. A csekély értelmű, csapott homlokú Dobrev Klára keveri a szezont a fazonnal, de attól még nem igaz, hogy ez a mechanizmus a gyülekezési-, a szólás-, a sajtó- a vallásszabadság hiányáról való hazudozásaira alkalmazható lenne. Magyarán tisztán politikai kérdésekre, hiába szeretné, ez a mechanizmus nem alkalmazható.
 
Ki győzött, ez a kérdés van feltéve az un. jogállamisági vitában, és a néhai Aczél Endre által leleplezett „média elit” külföldi tudósítókból belföldi uszítókká átvedlett tagjai lázasan keresik  a szemkilövető maffia állításait alátámasztókat, de minduntalan csalódniuk kell. Egymás után állnak elő a saját elemzőik azzal, hogy „Gyurikám, sajnos ez nincs így”.
 
Leghelyesebb, ha ebben a helyzetben megálljt parancsolunk jogos indulatunknak, s inkább arra figyelünk, hogy „Gyurikám” miről akarja elterelni a figyelmet. 
 
Most, amikor óráról órára változik a helyzet, nem tudhatjuk, hogy az ellenzéki polgármesterek valamelyike, az országnak éppen melyik pontján kezd rohadt szemét zsidózásba, vagy éppen az önkormányzati választásokon megújult hattyúfehér lelkületű budapesti főpolgármester veszi-e szemügyre a korrupciótól izzó fővárosi közegben az olyan offshore hátterű céggel kötött buszbérlésről szóló szerződést, amely cég járművekkel egyáltalán nem rendelkezik, vagy az alpolgármesternő vonja magához a covid helyzetre való tekintettel a döntési jogot különös tekintettel családi kapcsolatára.
 
Nem árt résen lenni, mert előfordulhat, hogy megint a liberálbolsikra jellemző furmányos ügyekről, mutyiról, saját zsebre kötött üzletekről akarják elterelni a figyelmet azzal, hogy egy álproblémát tárgyalnak túl a nyilvánosságban.
 
Az önkormányzati választások óta láthatjuk azokat a szebbnél szebb eseteket, amelyekben színtisztán felismerhető az érdek: a régi haverok között a jövőben mi osztjuk fel a tárgyiasult világot.
 
S az új üzletek mögött felsejlenek a régi figurák, velük a mutyi, a susmus, a lenyúlás.
 
Demszky a fővárosi garnitúra lebukásakor legalább elmondta, hogy nagyon meglepődött a legközelebbi munkatársa, tanácsadója tevékenységén, csupán a sajtóból értesült a bűntényről.
 
Karácsony még annyira sem becsüli a választóit, hogy megszólaljon. Persze lehet, hogy ő meglepetésében megnémult.
 
Ami pedig az akkori BKV-t illeti, kire mikor sikerült rábizonyítani bármit? Igaz, volt, hogy rossz csillagállás esetén a szürke öltönyt pici időre rabruhára cserélték a delikvensen, de olyan is volt, hogy a tetten ért elkövető végül többmilliós végkielégítéssel távozott. Múlt szerdán derült ki, hogy közvetve egy offshore hátterű cég ad bérbe használt buszokat a BKV-nak.
 
Helyben vagyunk, az agresszív progresszívek vezette Budapesten.
 
czyla