Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

1. Balliberális körökből az a hír jutott el hozzánk, hogy mostantól kezdve le fogják tagadni, hogy hatalomra kerülésük esetén beengedik a migránsokat, sőt lakást, egészségügyi ellátást biztosítanak nekik. Mert egy általuk rendelt közvélemény-kutatás eredménye szerint azért nem választanák meg őket, mert nem védik meg Magyarországot a migránsok beözönlésétől. Ezért az előválasztások alkalmával úgy készítik fel jelöltjeiket, hogy legjobb meggyőződésük ellenére azt hirdessék, nem engedik be a migránsokat, nem adnak nekik semmilyen ellátást.
Eljutott-e önökhöz ez a taktika, és lesz –e ellene megfelelő stratégia?
 
2. Minek tudható be, hogy a kárpátaljai magyarok elleni atrocitások hidegen hagyják az Európai Parlament balliberális többségét?
 
3. Az ellenzék vizet prédikál, és bort iszik. Jelesül a mindig ideges Szabó Tímea maszk nélkül rontott rá a parlament üléstermében a kormányfőre, egy karnyújtásnyira volt tőle, amikor gyermekded performansz keretében bizonyítványt akart neki átadni.
A pártpolitikát félretéve, nem lehetne az ilyen eseteket járványügyi szempontból kizárni?
 
4. Mi lesz a piliscsabai Pázmány campusával?
 

 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
Szomorú, hogy az EP-t a kisebbségi jogok közül a legkevésbé érdekli az őshonos nemzeti kisebbségek ügyei. Ez is jól mutatja, hogy az Unió – ahogy más területeken is – egyre távolabb kerül gyökereitől. A nemzetiségek létét, amely az európai sokszínűségnek mindig is része volt, létező, de inkább kellemetlen körülménynek tekinti. A magyar kormány álláspontja ezzel ellentétes, mert az országokat csak gazdagítja, ha nemzeti kisebbségek lakják. Ezért támogatjuk, Európában példátlan mértékben, saját nemzetiségeinket, ezért segítjük őket abban, hogy anyanyelvükön tanulhassanak, oktathassanak, és ugyanezt várjuk az EU minden országától.
 
Jó lenne az Országgyűlésben normálisan viselkednének, de ez nem a kormány hatáskörébe tartozik – válaszolt a miniszter második kérdésünkre. A kormány felel az Országgyűlésnek, az Országgyűléstől kapja a mandátumát, tehát felettünk áll a kérdést.
 
m.a.
(2020.12.22.)