Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepsége

„A nemzetet összefogó kapcsok egyik alappillére a nemzeti történelmünk ismerete, valamint a magyar történelem legnagyobb eseményeinek, nemzetrészeket és generációkat összekötő közös megünneplése.”

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2021-ben augusztus 13-a és 15-e között rendezi meg a VI. Ősök Napját.
 
A szervezők remélik, hogy a mostani nyomasztó járványhelyzet pár hónapon belül a hatásos oltóanyag megérkezése után elmúlik, nyáron pedig már boldogan és egészségesen ünnepelhetjük az ősi magyar hagyományainkat.
 
A Bugacon megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja.
A legnagyobb történelemformáló őseink – akiknek e hazát is köszönhetjük – tiszteletére szervezett Ősök Napja ünnepséget minden második évben rendezik meg.
Minden nemzet életének az egyik elengedhetetlen alapeleme a kollektív nemzeti tudat. A magyar nemzet valós hagyományainak megőrzése és átadása az egymást követő generációknak a magyarság megmaradásának a legfontosabb záloga.
 
A nemzetet összefogó kapcsok egyik alappillére a nemzeti történelmünk ismerete, valamint a magyar történelem legnagyobb eseményeinek, nemzetrészeket és generációkat összekötő közös megünneplése.
 
A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei és magyar táltos zenei programok lesznek. Hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják emelni az ünnepi hangulatot.
 
További információk és majd a részletes program folyamatosan olvasható lesz a hivatalos honlapon, kurultaj.hu, valamint osoknapja.hu honlapon és a hivatalos Facebook-oldalon- idézi a szekelyhon.ro a Magyar Turán Szövetség felhívását.
 
Forrás: szekelyhon.ro
Fotó: archív, Kurultáj
(2020.12.22.)