Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Már hajat mosni sem szabad a környezetvédelem érdekében – klímahiszti

A klímarettegők egyre elvetemültebb ötletekkel állnak elő, és már az ünnepeket is célba vették, például a karácsonyt, azon problémáznak, hogy miért van annyi havas táj a karácsonyi romantikus filmekben, amikor már alig esik hó. Ők még nem voltak a Hargitán.

A forró zuhany túl sok széndioxidot termel, ezért ne mossanak hajat az emberek, hanem inkább használjanak szárazsampont - ezt reklámozza egy szárazsampont is gyártó márka, amivel valószínűleg maga mögé tudja majd állítani a klímahisztizőket.
 
Egészen érdekes reklámmal állt elő a különböző ipari és fogyasztási cikkeket gyártó Henkel. Közösségi oldalukon azzal akarják eladni az embereknek a száraz samponjukat, hogy a hajmosás káros hatásaira hívják fel a figyelmet. Így jóformán a vízzel való rendes tisztálkodás ellen ösztökélik a fogyasztókat.
 
A Henkel posztja szerint egy jó, forró zuhany nagyon sok széndioxidot termel, ami káros a környezetnek. Az ő szárazsamponjaikhoz viszont nem kell víz, hiszen csak fel kell tenni az emberek hajára és máris kész a friss hatás. Így az emberek nem csak a széndioxidtól kímélik meg a környezetet, de közben a vízzel is gazdálkodnak, és még a hajuk is tiszta marad.
 
Úgy tűnik, hogy az embereket már az egyre kevesebb tisztálkodás felé igyekeznek terelni az ilyen és ehhez hasonló reklámokkal. Ráadásul a Henkel a posztja végére a #ClimateHack hashtaget tette be, amit a nagy klímahisztizők, és ahogyan a Philosophia Perennis oldalán fogalmaznak, az „ökofasiszták” előszeretettel használnak.
 
A klímarettegők egyre elvetemültebb ötletekkel állnak elő, és már az ünnepeket is célba vették, például a karácsonyt, és a karácsonyi romantikus filmeket. A Grist oldalán megjelenő cikkben például azon problémázik a szerző, hogy miért van annyi havas táj a karácsonyi romantikus filmekben, hiszen ez egyáltalán nem reális. És egyébként is, amennyire melegszik a Föld, sehol nem lehet ilyen fehér tájképet látni, és csak zavaró, hogy a jelenlegi extrém idők közepette ezzel nem foglalkoznak, helyette csak a standard havas tájakat mutatják a filmekben.
 
Máshol pedig a vécézési szokásokat akarják megreformálni a lakosok körében, persze ezt is a klímaőrület jegyében. A svédországi Tranås városvezetésének az az ötlete támadt, hogy megtiltanák a lakosoknak, hogy lehúzzák a vécén a használt vécépapírjukat. Helyette az embereknek el kellene rakniuk és külön gyűjteniük azokat, hogy majd később leadják újrahasznosításra. Ezzel akarnák a városban csökkenteni az ökológiai lábnyomot.
 
Forrás: V4NA
Fotó: illusztráció
(2020.12.26.)