Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Legény a vámon

 Az egyszeri honpolgárt közúti ellenőrzés során lemeszelik. A közeg fura hangokat hall, ezért kinyittatja a csomagtartót, ahonnan egy jámbor bégető állat nyújtogatja a nyakát kifelé.
 
-Jóember mi ez? Hogy került ide ez az állat?
-Jaj, drága biztos úr, nézze meg jobban, ez valójában egy stoppos, az imént vettem fel, ott kérődzött az útszélen, direkt rákérdeztem: beszállsz? Mondta beee, hát így.
 
Legény Zsoltot is elkapták. Mégpedig Ukrajnából jövet, a kárpátaljai határon. A szerv neki is kinyittatta a csomagtartóját, és láss csodát, az tömve volt zárjegy nélküli cigarettával. Legény is próbálkozott, persze olyan színvonalon, amilyenre a mai emeszpé krémjétől telik: le vagyok döbbenve – így Legény – az a rakat cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autómba, mesélte a képviselő. Majd a lebukás után sebtiben lemondott a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki posztjáról is, valamint kilépett az MSZP-ből.
 
Nyilván mert ártatlan.
 
Kevéssel ezután a párt esze, Juhász Ferkó beült az ATV-be, lelökte magáról a problémát azzal, hogy mégsem állíthatnak minden tag mellé egy rendőrt.
 
Kár, mert ha még időben, (úgy 1985 táján) a pozícióban lévő elvtársak mellé került volna egy rendőr, akkor Magyarország vagyonának nagy részét nem verhették volna dobra, és nem mellesleg, az Apró-Dobrev-Gyurcsány szárny számos tagja a szegedi Csillagból írogathatná a kérelmeket az unióba a börtönviszonyok javítása érdekében.
 
czyla