Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Hungarikum Pedagógus Műhely - pályázati felhívás

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány pályázati felhívásának célja, hogy összegyűjtse azokat a jó gyakorlatokat, amelyek bemutatják, hogyan lehet a települési értéktárak tartalmát megjeleníteni az oktatásban.

 
A Népfőiskola Alapítvány – a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai támogatásával – pályázatot hirdet alapfokú és középfokú oktatási intézményekben dolgozó pedagógusok számára a „Hungarikum Pedagógus Műhely” munkájához való csatlakozásra.
 

A megvalósuló program szakmai előzménye: Az eddigi Kárpát-medencei tapasztalatok alapján megállapítható, hogy több olyan iskolai közösség is van már, ahol a települési értéktár létrehozása után az értékekről szóló ismeretek valamilyen formában megjelentek az alap vagy középfokú oktatásban.
 
A program célja: A Népfőiskola Alapítvány pályázati felhívásának célja, hogy összegyűjtse azokat a „jó gyakorlatokat”, amelyek bemutatják, hogyan lehet a települési értéktárak tartalmát megjeleníteni az oktatásban. Keressük azokat a pedagógusokat, akik valamilyen módszertani elképzelés alapján mindezt már megvalósították. Azt szeretnénk, ha a Kárpát-medence területén dolgozó pedagógusok megismernék egy módszertani elképzeléseit, és a tapasztalatokat hasznosítani tudnák a saját intézményeikben.
 
A program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy nyilvánosságra kerüljenek azok az alternatív lehetőségek, amelyek azt mutatják be, hogy ezeket alkalmazva bármely iskolai közösség a saját környezetében, a saját települési értékeire vetítve tudja ezeket alkalmazni.
 
A pályázók köre
: a Kárpát-medence alap és középfokú oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok.
 
A pályázat tartalma: a pedagógus szakmai önéletrajza; motivációs leírás arról, hogy miért tartja fontosnak a települési értéktárak megjelenítését az oktatásban; a pedagógus által alkalmazott módszertan részletes leírása; a módszertani leírásnak tartalmaznia kell azt a megoldást is, amely alapján a települési értéktár tartalma felhasználásra kerül.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2021. március 31.
 
A pályázat benyújtása elektronikus úton történik, a sandor.lezsak@parlament.hu email címre, a levél tárgyaként tüntessék fel:Hungarikum Pedagógus Műhely.
 
nepfolakitelek.hu
(2020.12.30.)