Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal

Az operatív törzs úgy döntött, február elsejéig meghosszabbítják az eddig fennálló intézkedéseket. A középiskolákban is marad a digitális oktatás február elsejéig – közölte Orbán Viktor miniszterelnök január 8-án a Kossuth Rádiónak adott exkluzív interjújában.
 
A kormányfő elmondta: az operatív törzs üléséről érkezett. 2907 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 115 beteg, 5297 embert ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen pedig 372-en vannak. 42 549 fő egészségügyben dolgozót oltottak be eddig.
 
Elmondta, minden ország máshogy kezeli a halottak statisztikáját, ezért nehéz összehasonlítani a számokat. Úgy látja, hogy a 2020 és a 2019-es évek halálozási adatainak különbsége adja a koronavírus miatt meghaltak számát. Ezek alapján Magyarország jobban teljesített, mint Belgium, Spanyolország, Hollandia, Svédország. Már csak karnyújtásnyira van a győzelem, amit úgy nevezünk, hogy vakcina.
 
AZ UNIÓS VAKCINABESZERZÉS NAGYON LASSÚ, EZÉRT TÁRGYAL AZ ORSZÁG IZRAELLEL, OROSZORSZÁGGAL ÉS KÍNÁVAL.
 
Nem vagyunk irigyek, gratulálhatunk a briteknek - mondta a miniszterelnök arra reagálva, hogy Nagy-Britanniában több embert oltottak be, mint az unióban.
 
Azokat kell elsőként beoltani, akiket elvihet a vírus, az oltási terv is ennek megfelelő - mondta Orbán Viktor. Ezért első helyre a leginkább veszélyeztetetteket kell helyezi. Vigyázni kell, nem tudunk még mindenkit beoltani, akiknek a vírus elveheti az életét, ezért tartsuk be a szabályokat - kérte a miniszterelnök, aki kiemelte az egészségügyben dolgozók rendkívüli munkáját. Szerinte büszkék lehetünk az ápolókra és az orvosokra, akik rengeteg ember életét mentették meg, és sokakat meggyógyítottak. Ugyanígy kiemelte, hogy az iskolák hatékonyan, gyorsan álltak át a digitális oktatásra. A tanárok is kiválóan teljesítenek.
 
Arról is beszélt, hogy bár a magyarok nem boldogak a korlátozások miatt, de mindannyian belátják, hogy összefogásra van szükség ebben az időben, ezért ahogyan az ország küzd az elismerésre méltó.
 
Ha várunk, akkor fennmarad a mostani kiszolgáltatott helyzet, reagált a keleti vakcinatárgyalásokra a miniszterelnök. Ahelyett, hogy az országok saját maguk szerezték volna be a vakcinákat, az uniós országok ezt Brüsszelre bízták, ezért áll most jobban Nagy-Britannia - kommentálta. Szerinte CSAK AZOKAT A JOGKÖRÖKET SZABAD ÁTADNI BRÜSSZELNEK, AMELYEKBEN BIZTOSAK VAGYUNK, HOGY JOBBAN KEZELNEK, MINT NEMZETI ALAPON.
 
A vírussal kelek és fekszek, de a gazdaságra is figyelni kell - mondta. Több tucat olyan gazdasági intézkedést hoztak, amelyek működnek. Legfontosabb tájékoztatási pontnak a foglalkoztatási adatokat mondta, amelyek szerint az elvesztett munkahelyek száma 26 ezer, majdnem 4,5 millió ember dolgozik. Ez mutatja a válság kezelésének a sikerességét. Nagyon kevés olyan ország van, amely 4,5 millió munkahelyből 26 ezret veszített el.
NEM CSAK VISSZAÁLLÍTJUK A MUNKAHELYEK SZÁMÁT, HANEM TÖBBET FOGUNK TEREMTENI, MINT AMENNYIT A VÍRUS TÖNKRETETT - emelte ki.
 
Azt akarom, hogy kiemelkedően jó éve legyen 2021 a magyaroknak, és úgy jönnénk ki a gazdasági válságból, hogy meg tudjunk előzni olyan országokat, amelyek előttünk voltak - tette hozzá. Az első egy-két hónap még döcögni fog, de utána be kell gyújtani a rakétákat - fogalmazott Orbán Viktor.
 
Én a beruházások támogatásában hiszek, főleg, hogy nincs most tömeges visszaesés a foglalkoztatottak számában - mondta. A fő irány, amellett, hogy a bértámogatásokat sem hanyagoljuk el a beruházások támogatása, mert munkahelyek beruházásokból vannak, a vállalatok azok, akik munkát adnak az embereknek - emelte ki. Azt fogjuk látni 2021-ben, hogy a magyar válságkezelésnek rendkívül jó esélyei vannak arra, hogy a rendkívül jól sikerültek közé soroljuk - mondta Orbán Viktor.
 
Az eredményesség mértékét befolyásolja, hogy mikor tudjuk feloldani a korlátozásokat, amely a vakcinával függ össze. Más az eredmény, ha már márciusban visszatérhetünk a normális élethez, mint ha csak májusban.
 
RÉSZVÉTET NYILVÁNÍTOTT ORBÁN VIKTOR A CAPITOLIM OSTROMÁBAN MEGHALTAK CSALÁDJAINAK.
Nem szeretjük, ha bennünket minősítenek, ezért mi sem minősítünk másokat, nem szólunk bele az amerikaiak dolgába, de szurkolunk nekik, hogy sikerüljön. Felidézte Magyarországon is ismerjük azt, ami Amerikában történt, a parlamenttel szemben is léptek fel erőszakkal csoportok, köztük baloldali politikusok is. Méltatta a rendőrök munkáját, biztos benne, hogy európai összevetésben magasra lehet értékelni a magyar rendőröket.
 
Van egy menetrend, hogy melyik hónapban, melyik gyártó, mennyi vakcinát szállít. Ezek nagyon kicsi számok - mondta Orbán Viktor.
HA CSAK A NYUGATI VAKCINÁKRA TÁMASZKODUNK, AKKOR TÖBB HÓNAPIG KELL MÉG A KORLÁTOZÁSOKAT FENNTARTANI. HA TALÁLUNK MÁSHOL KIPRÓBÁLT, BIZTONSÁGOS VAKCINÁT, AKKOR FEL TUDJUK GYORSÍTANI A FOLYAMATOT - mondta a miniszterelnök.
 
(2021.01.08.)