Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az egyenjogúságra hivatkozva Zorro és James Bond szerepét már nők alakítják

A legendás ügynököt Daniel Craig helyett egy fekete brit színésznő, Lashana Lynch formálja meg a legújabb Bond-filmben. Ráadásul egy felmérést készítettek 1003 francia állampolgár megkérdezésével, melyből kiderült, hogy a válaszadók 52 százaléka támogatja az ötletet, hogy Bond és Zorro szerepét nők játsszák.

A nemek közötti egyenjogúság jegyében a jövőben több ikonikus férfi hős, többek között Zorro és a legendás 007-es ügynök, James Bond szerepét is női színészek alakítják majd. A Deadline magazin december 9-én írt arról, hogy az új Zorro sorozatban a Modern Family sorozatban játszó Sofia Vergara alakítja majd a főhőst, a 007-es ügynököt pedig Daniel Craig helyett egy színes bőrű brit színésznő, Lashana Lynch formálja meg a legújabb Bond-filmben.
 
A YouGov decemberben készített felmérést 1003 francia állampolgár megkérdezésével, melyből kiderült, hogy a válaszadók 52 százaléka támogatja az ötletet, hogy a 007-es ügynök és Zorro szerepét nők játsszák.
 
A vélemények nemenként és életkor szerint változnak. A megkérdezett nők 57 százaléka helyesli a filmkészítők döntését, a férfiaknál ez az arány csak 47 százalék.
 
A fiatalabb generáció nyitottabbnak tűnik a mozifilmek hőseinek feminizálódására. A 18 és 34 év közötti korosztály tagjainak csaknem kétharmada, 63 százalék tartja jó ötletnek, hogy női színész formázza meg a 007-es ügynököt és Zorrót, míg az 55 éveseknél csak 43 százalék ért egyet a filmkészítők forradalmi ötletével.
 
Arra a kérdésre, hogy miért tetszik nekik a férfi szerepek feminizációja, az ötlet támogatóinak 59 százaléka úgy felelt, hogy ezzel pozitív irányba mozdul el a férfiak és nők közötti egyenlőség, 51 százalék szerint ezzel lehetővé válik a különböző értelmezés, 40 százalék pedig úgy véli, hogy ez a változás modernizálni fogja a szóban forgó sorozatokat.
 
V4NA nyomán
(2021.01.10.)