Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Szintet lép a keresztényüldözés Indiában

Ezentúl a rendőrségnek fel sem lehet róni, ha elfordítják a fejüket egy-egy szélsőségesebb eset kapcsán.

India Uttar Prades államában november 27-én elfogadták azt a törvénytervezetet, amely szigorítaná az áttérések feltételeit. A Bharatiya Janata Párt (BJP) szélsőséges nacionalista kormányzása gyorsan kalapálja a szögeket az országban élő vallási kisebbségek koporsójába.
 
A rendelkezés vallásszabadság törvény megnevezéssel kerül bevezetésre. India nyolc másik államában hoztak már eddig ehhez hasonló intézkedéseket, melyek jelenleg jobbára a keresztény kisebbség üldöztetését hivatottak jogilag keretezni.
 
2019 óta ugyanezen térségben illegális bármilyen „vallásváltás”, amelyet házasságkötés érdekében eszközölnek – így például törvényszegésnek minősül, ha egy hindu nő megkeresztelkedne, majd hozzámenne egy keresztény férfihoz. Ezt a cselekedetet egyébként a helyi közösségek jellemzően már eddig is megtorolták (olykor szélsőségesen erőszakos módon).
 
A törvény tavaly óta tiltja az erőszakos áttérítéseket is. Az Indiában egyre szélesebb körben terjedő radikális hinduizmus szemében nincs olyan indok, tapasztalat, vagy érv, amely alapján elfogadható lenne a hindu hit elhagyása – így ha mégis történik egy megtérés, úgy a törvényszegés vádjával jogi úton is elítélhetik a keresztényeket. Ezentúl a rendőrségnek fel sem lehet róni, ha elfordítják a fejüket egy-egy szélsőségesebb eset kapcsán.
Dr. John Dayal indiai emberi jogi, keresztény aktivista az International Christian Concernnek elmondta: ez „a független vagy vándor lelkipásztorok haláltusáját jelentheti.”
Hisz mit tud legálisan tenni egy missziós, evangelizáló pap egy olyan helyen, ahol a missziója célját törvénytelenné nyilvánították?
 
„Bárki vádat emelhet egy lelkipásztor ellen – és el is fogják ítélni. Uttar Pradesben egyelőre nem hatályos a törvény, bár úgy tűnik, a teljes állami rendőrség azt hiszi, hogy az már életbe lépett”– tette hozzá Dr. Dayal.
Indiában a közelmúltban jelentős összecsapások zajlottak a hindu és a muzulmán közösség tagjai között is.
 
Forrás: S4C News
(2021.01.12.)