Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


65 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult a kormány támogatásával-közölte a miniszter

Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány 50 milliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.
 
Mint mondta, a Pénzügyminisztérium tavaly, év közepén kapta meg új feladatként a hazai egészségipari gyártás megerősítését, amelynek jelentősége a járvány alatt megnőtt. Az összesített adatok alapján Varga Mihály szerint helyes lépés volt a program elindítása.
 
A kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a hazai gyártóknak - mondta.
Így többek között gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait a közlése szerint. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.
 
MTI nyomán
(2021.01.13.)