Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Migráció - Újabb alagutat találtak a rendőrök a szerb-magyar határ alatt

A szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei terepkutatás során kedd este egy alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok betemetik az alagutat.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei terepkutatás során kedden 21 óra 50 perckor egy alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok a szemlét követően helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően.
 

A rendőrök szerda hajnalban egy montenegrói embercsempészt is elfogtak. Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb kisteherautót, amelyben a sofőr mellette 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. A sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult, utasait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
A román-magyar közös ellenőrzés alkalmával a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen  január 12-én 20 óra 45 perckor egy török honosságú kamionban nyolc illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.
 
Forrás: police.hu
(2021.01.13.)