Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Soros érdekeltségébe került a BLM, és szép summát ad Rosenbergnek, a volt robbantónak

1983-ban kommunisták egy csoportja robbantott az Egyesült Államok Capitoliumában. Az akció egyik jelképes alakja Susan Rosenberg volt, aki ma már a Black Lives Matter mozgalom körül tűnik fel. Rosenberget az FBI 1984-ben kapta el, egy év múlva 58 éves börtönbüntetést kapott. Ennek ellenére a nő mindössze 16 évet töltött börtönben, ugyanis Bill Clinton az utolsó hivatali napján elnöki kegyelemben részesítette, így szabadlábra került.

Nagy felháborodást váltott ki múlt héten, hogy Donald Trump amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megostromolta az Egyesült Államok Capitoliumának épületét. Az összecsapás során öten életüket veszítették. Azonban nem először fordult elő, hogy megtámadják az amerikai törvényhozás épületét.
 
1983. november 7-én a Capitolium szenátusi szárnyában bomba robbant. A detonációban senki sem sérült meg, halálesetek sem voltak, azonban több százezer dolláros kár keletkezett. A terrortámadás mögött radikális baloldaliak álltak. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hét embert vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban, a legismertebb közülük Susan Rosenberg volt.

 
Rosenberg egész életében forradalmi csoportok körül tűnt fel. Tevékenykedett a Weather Underground Organization (WUO) nevű radikális baloldali szervezetben, támogatta a Peurto Rico-i függetlenségi mozgalmat, illetve a Május 19 (M19CO) nevű kommunista terrorszervezethez is csatlakozott. Az M19CO támogatta a Fekete Felszabadítási Hadsereget (Black Liberation Army) is.
 
Rosenberget az FBI 1984-ben kapta el, egy év múlva 58 éves börtönbüntetést kapott. Ennek ellenére a nő mindössze 16 évet töltött börtönben, ugyanis Bill Clinton amerikai elnök az utolsó hivatali napján, 2001-ben elnöki kegyelemben részesítette, így szabadlábra került.
 
Szabadulása után az American Jewish World Service nevű szervezet kommunikációs igazgatója lett. Társalapítóként részt vett a National Council for Incarcerated and Formerly Incarcerated Women and Girls nevű börtönellenes szervezet létrehozásában is.
 
Érdekesség, hogy mindkét csoport feltűnik a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján. Előbbi 2017-ben 150 ezer, 2018-ban pedig 300 ezer dollárt kapott Soroséktól. Utóbbi pedig 2016-ban és 2018-ban 25-25 ezer dollárt szerzett az OSF-től.
 
Susan Rosenberg NGO-s tevékenysége itt azonban nem áll meg, ugyanis ő a Thousand Currents (TC) nevű baloldali szervezet alelnöke. Felettébb érdekes egyébként, hogy tavaly nyáron a Thousand Currents törölte honlapjáról az igazgatósági tagok információit, így Rosenberg életrajza sem elérhető. Az internetes archívumból viszont előhívható az oldal.
 
A TC feladata, hogy pénzügyi támogatásokat kezeljen és juttasson el a megfelelő helyekre. A szervezet 2016-ban kezdett együttműködni a Black Lives Matter Global Network Foundation-nel
 
Az influencewatch.org nevű portál szerint a BLM első nagy támogatója a W.K. Kellogg Foundation volt, amely három évre 900 ezer dollárt adományozott a szervezetnek a TC-n keresztül. A pénzből helyi BLM "kirendeltségek" létrehozását finanszírozhatták.
 
2019-ben a Thousand Currents 3,3 millió dollárt adományozott a BLM-nek, 2018-ban pedig 2,6 millió dollárt.
 
A Kaliforniai Igazságügyi Minisztérium hivatalos dokumentumai szerint tavaly a Thousand Currents átruházta a BLM Global Network Foundation irányítását a Tides Centernek.
 
Ezzel a lépéssel a szervezet része lett a világ egyik legnagyobb politikai hálózatának, amely bevétele csak 2018-ban 636 millió dollár volt.
 
A Tides Center anyaszervezete a Tides Foundation. Mindkettőt Soros György alapítványa támogatja kiemelten.
 
Forrás: V4NA
(2021.01.13.)