Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kézilabda VB - Ma kezd a magyar válogatott, az ellenfélnél többen is koronavírusosak

Amennyiben a Zöld-foki gárda nem tud pénteken 20.30-kor tíz játékost - köztük egy kapust - kiállítani, akkor a magyarok 10-0-s gólkülönbséggel kapják meg a két pontot, és várhatóan Hollandia lenne a beugró.

Újabb négy koronavírus-fertőzött játékosa lett a Zöld-foki Köztársaság férfi kézilabda-válogatottjának, amely pénteken a magyarok ellen játszana az egyiptomi világbajnokság első fordulójában.
A magyar férfi kézilabda-válogatott ma kezdi meg szereplését az egyiptomi világbajnokságon. A 20 óra 30 kor kezdődő mérkőzésen Gulyás István szövetségi kapitány csapata a Zöld-foki szigetek együttesével csap össze. A magyar csapat számára a papíron sokkal gyengébb Zöld-fokiak elleni találkozó egy jó bemelegítés lesz a csoportkör további mérkőzéseire.
 
A mai ellenfél keretét azonban a koronavírus sújtja. A nemzetközi szövetség (IHF) honlapján olvasható, hogy a csapat négy játékosa az egyiptomi megérkezéskor elvégzett teszten akadt fenn, így aztán pénteken - azaz az első találkozó napjának délelőttjén - az egész válogatottat ismét megszűrik. A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, az Egyiptomba érkezőket pedig karanténhotelben szállásolták el. Amennyiben a gárda nem tud pénteken 20.30-kor tíz játékost - köztük egy kapust - kiállítani, akkor a magyarok 10-0-s gólkülönbséggel kapják meg a két pontot, és várhatóan Hollandia lenne a beugró, ám az európai együttes csak később csatlakozna az Uruguayt és Németországot is felvonultató gízai csoporthoz.
 
pannonrtv.com
(2021.01.15.)