Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

1.Mit várnak a január végére tervezett magyar-ukrán külügyi tárgyalástól, miután Kuleba ukrán külügyminiszter január közepén a magyar diplomaták kitiltásával kapcsolatban azt nyilatkozta: fenéken billentjük azokat, akik átlépik a vörös vonalat?
 
2. Mit tudnak tenni a fővárosi lakosok akkor, ha Budapest balliberális vezetése megvalósítja Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ötletét – amit január 18-án Gy.Németh Erzsébet az ATV A Nap híre műsorában megfontolandónak, mérlegelendőnek tartott –, s egy hétre leállnak a szemétszállítással? Hiszen ezért a lakosok fizetnek.
 
3. Mi a véleményük arról, hogy az ellenzék szerint kevés az a kb. 290 ezer fiatal, akit érint a szja- eltörlése? S arról, hogy most hirtelen Pogátsa Zoltán közgazdász szavaira hivatkoznak, miszerint az, hogy a kormányfő adócsökkentést vezet be, ellentétes az EU logikájával?
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai
:
 
Az a kérdés, hogy hol húzódik a vörös vonal. Ukrajna a nemzetiségeket megillető kollektív és egyéni jogok tekintetében többszörösen átlépte a vörös vonalat. Azt reméljük, hogy az ukrán vezetés végre beállatja, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzetiséghez tartozók is Ukrajna polgárai, ezért nemzetiségi jogaikat biztosítani kell. Amíg ez nem történik meg, addig Ukrajna nem tud társulási szerződést kötni a NATO-val.
 
Szerződésszegő, jogellenes magatartás lenne a főváros részéről, ha egy hétig nem vinnék el a szemetet, mert ezért a lakosok fizetnek. Akinek van pénze arra, hogy 5 és fél milliárd forinttal drágábban újítsa fel a Lánchidat, a szemetet is képes a szerződés szerint elszállítani.
 
A 25 éven aluli munkavállalók SZJA-mentességével kapcsolatos kérdésre Gulyás kijelentette, hogy az egy komoly lépés volt a kormánytól, nagy segítséget jelent a fiataloknak. A kritikákra reflektálva leszögezte, szerinte nem ritka, hogy valaki tanulmányai után 21-23 évesen áll munkába.
 
m.a.
(2021.01.21.)