Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Joe Biden az Egyesült Államok 46. elnöke

Nem emlékszem egy olyan amerikai elnökválasztásra sem, amelyet annyi bizonytalanság övezett volna, mint ezt a mostanit. Már Joe Biden jelölése is kemény viták kereszttüzében állt: részben magas életkora, részben bizonytalan egészségi állapota, és részben az un. magas korrupciós indexe miatt.
 
Végül is a demokraták kitartottak jelöltjük mellett, a szamarak legyőzték az elefántokat, beiktatták az Egyesült Államok ezidáig tényszerűen legidősebb és sajtó szerint leggyorsabb kezű elnökét.
 
Most már csak az a kérdés, egészséges-e géppuskakezű Joe?
 
Az új elnök régi orvosa Kevin O’Connor a George Washington Egyetem docense bő egy évvel ezelőtt kelt politikai ízűnek tűnő jelentése szerint Joe Biden ereje teljében van, és alkalmas arra, hogy sikeres elnök legyen.
Bár a jelentés apróbetűs részében az is olvasható, hogy az elnök vérhígítókat és más gyógyszereket is szed.
Savas reflux kínozza, magas a koleszterin szintje és szezonális allergiák ellen is óvni kell. Azonban a lehetőségeihez képest edzi magát.
Nem dohányzik, nem fogyaszt alkoholt, mégis el kellett távolítani az epehólyagját, számos orrmelléküreg műtéten esett már át, és több ízben nem melanomás bőrrákkal is operálták. Pitvarfibrillációjából a jelentés szerint kigyógyult.
 
Dr. Dupee úgy látja, hogy fokozódnak az életkorral járó egészségügyi kockázatok - különösen a kognitív hanyatlás kockázata : 65 éves kor felett az emberek Alzheimer-kór vagy vaszkuláris demencia kockázata körülbelül 5 évente megduplázódik. Biden nem mentes orvosi komplikációktól, például 1988-ban két agyi aneurizmája volt, amelyeket kezeltek. Az agyi erei közül az egyik megrepedt, és bár ez később mélyvénás trombózist és tüdőembóliát is okozott az elnöknek, az orvosa szerint még ez sem jelent jelenleg kockázatot az egészségére.
 
Jó egészséget kívánunk a 79. életévében járó elnöknek!
 
czyla