Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Több száz migránst költöztettek egy NGO által elfoglalt óvodába – ez Párizs

Egy migránsokat pátyolgató civil szervezet több száz bevándorló számára önkényesen elfoglalt egy üresen álló épületet, amely egy óvodához tartozik és belülről eltorlaszolták a bejáratot, hogy a rendőrök ne tudjanak bemenni. Az akciót, melynek célja a szervezők elmondása alapján a migránsok lakhatásának megoldása volt, több baloldali politikus is támogatta.

Újra hallatott magáról az Utopia 56 nevű migránsmentő civil szervezet, akik legutóbb november 23-án egy nagyszabású akció keretében próbálták meg a francia kormányt zsarolni oly módon, hogy több száz migránst telepítettek sátrakkal Párizs belvárosába a Place de la République térre. Akkor arról is gondoskodtak, hogy bőven legyen jelen ügyvéd, újságíró és önkéntes civil is, akik provokálták a rendőröket, majd az intézkedésről készült felvételeket feltették az internetre és rendőri erőszakra panaszkodtak.
 
Az Utopia 56 nyíltan megzsarolta a hatóságokat is, mondván, ha nem létesítenek 1000 szálláshelyet a migránsoknak, akkor nem hagyják el a teret. A rendőrség végül felszámolta a rögtönzött sátortábort, de a szervezet hajthatatlan, még egy közleményt is kiadtak, melyben újabb akciókat helyeztek kilátásba, ha nem teljesítenék a követeléseiket.
 
Nos, a szervezet most újra akcióba lendült, mégpedig ismét igen látványos módon, Párizsban több mint kétszáz menekültet helyeztek el önkényesen egy óvodai épületben, amely a Le Figaro információi alapján két éve üresen áll.
 
Yann Manzi, az Utopia 56 alapítója kihangsúlyozta, hogy az akció célja nem az, hogy az óvoda épületében telepedjenek le a migránsok, hanem az, hogy felhívják a hatóságok figyelmét a problémára és sikerüljön megoldani a menekültek elhelyezését.
 
A rendőrség a helyszínre ment, amint tudomást szereztek a történtekről, de az épület bejáratát belülről elbarikádozták, így a rendőrök nem tudtak bejutni.
 
Az akciót több baloldali politikus is támogatta, olyannyira, hogy néhányan még a helyszínre is elmentek és képeket tettek közzé a Twitteren. Az Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) párt politikusa, Éric Coquerel szerint az Utopia 56 szervezet azt teszi, amit az államnak kellene tennie.
 
Ian Brossat alpolgármester is a helyszínre ment és ígéretet tett rá, hogy minden menekültet elszállásolnak, e célból a párizsi városvezetés megnyitott két tornaterme, írja a történtekről beszámoló Valeurs actuelles hetilap.
 
V4NA nyomán
(2021.01.25.)