Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az amerikai melegfront, a hurrikán szeme

Még 2016 őszén Dr. Rachel L Levine a Pennsylvaniai Nemzetközösség általános orvosa és a Penn Állami Egyetem orvosprofesszora egyik Belmont Hill-i alapítványi magániskola pénteki, un. kápolna napján 7-12 év közötti fiúknak adott elő. Előadásában arra buzdította őket, legyenek melegek.
 
Hogy miért? Mert a meleg emberek szerinte elfogadóbbak másokkal.
 
Beszéde „A hurrikán szeme” címet viselte, a metaforát a professzor azért használta, hogy érzékeltesse, ha a fiatalok nyugalomra vágynak, ne törődjenek a világgal amelyben élnek, úgyis csak összezavarodnának annyi minden zajlik körülöttük és olyan gyors ütemben, hogy tartózkodjanak inkább „a hurrikán szemében”, ott önközpontúan élhetik az életüket. Kényelmesen. Minden erőfeszítés nélkül Nem törődve önmagukon kívül semmivel, senkivel, vállalják fel másságukat.
 
A fiúk – (ha valóban így történt és nem csak a propaganda szerint) - helyükről felugrálva, hangos ovációban részesítették Levinet. Amúgy a beszéd nagy része az előadó transszexualitásáról szólt, ugyanis Levine 1957-ben fiúgyermekként született, héber iskolába járt, úgy nőtt fel, hogy a rabbi soha nem beszélt neki LMBTQ kérdésekről. A Harvard után a Tulane Egyetem orvostudományi karán végzett, majd 88-ban New Yorkban ösztöndíjasként gyermekgyógyászat szakon tanult tovább.
 
Miután Manhattanből 1993-ban Pennsylvaniába költözött, előbb az Orvosi Központ serdülő korúak gyógyszerellátásának és étkezési rendellenességeinek klinikáját vezette, majd 2015-ben a pennsylvaniai kormányzó, a demokrata párti Tom Wolf  kinevezte Pennsylvania főorvosává, hogy 2017 júliusában már az állam egészségügyi miniszterévé tegye.
 
Ma pedig a transznemű, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott elnökének Joe Bidennek az egészségügyi miniszter-helyettese. A kétgyermekes családapa 2011-ben nyilvánította magát nőnek.
 
Már 2016-ban is rossz tanácsot adott, amikor a hurrikán szemét biztonságosnak mondta, ugyanis a hurrikán szeme veszélyes hely. Nemegyszer megtörtént, hogy amikor a hurrikán szeme került egy település fölé, az emberek elhagyták a menedékhelyet, azt gondolván, hogy vége a viharnak. Azonban rövidesen ismét a felhőfal alá kerültek és a vihar áldozatául estek.
 
Fotón: Rachel Levine, 2020. márciusában
 
czyla