Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Győzelem, révbe ért a székely petíció, Spanyolország befutott – lapszemle a Magyar Nemzetből

Hosszú hónapok küzdelmei után a hetedik európai uniós államban, Spanyolországban is sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet, a székely petíció támogatóinak száma éjjel negyed kettőkor végre elérte a szükséges 40 500-at az ibériai államban. Ezzel a kezdeményezés minden bizonnyal érvényes és eredményes lesz, hiszen a szükséges egymillió szignót már korábban sikerült összegyűjteni, és hat európai uniós államban – Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Svédországban és Szlovákiában – is meglett már a kellő számú aláírás. A sikerhez azonban kellett egy hetedik állam is, ez lett most Spanyolország.
 
Sokan talán már nem hittek benne, de mégis sikerült elérni a célt
 
Spanyolország előretörése annak is köszönhető, hogy a Gerilla.hu csapata a közelmúltban Pesty László kampányfőnök vezetésével napokig Katalóniában és Baszkföldön kampányolt, és személyesen kérte az ottani politikusok segítségét ahhoz, hogy a székely petíció aláírásgyűjtése az ibériai államban is célba érjen.
 
A kampánycsapathoz Bilbaóban csatlakozott Juhász Hajnalka (KDNP), az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke; a delegáció személyesen egyeztetett a Baszk Nemzeti Párt vezetésével.
 
Közel a cél Szlovéniában is, ahol már csak 585 aláírás kell a jogszabályban kitűzött cél eléréséhez. Ha ilyen ütemben gyűlnek az aláírások, akkor a szomszédos országban is meglehet a kellő számú szignó, akár már vasárnap vagy a jövő hét elején.
 
Sok támogató áll az ügy mellé Lettországban is, de ott azért még csaknem 3 ezer aláírás hiányzik a cél teljesítéséhez.
 
Bár a kampánycsapat sikerre vitte a székelyek ügyét, a gyűjtés azonban nem áll le, mert ahogy a szlovéniai kampányt irányító Veress Hilda, a kampánycsapat operatív igazgatója lapunknak korábban elmondta: a február 7-i határidőig a ráadáson is dolgozni kell azokban az államokban, ahol éppen csak átlépték a küszöböt, mert a szignók egy része hibás lehet. A munkának látszik az eredménye, mert ha lassabban is, de érkeznek az újabb litvániai és svédországi aláírások. A szignókat a február 7-i határidő lejárta után ellenőrzik majd.
 
Forrás: magyarnemzet.hu
(2021.01.31.)