Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

1. Simon György a DK tagja idiótának nevezte a keresztényeket, a Gyurcsány - párt programjában a hit és erkölcstan órák megszüntetése szerepel. Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének tanácsadója, szakértője a kisgyermekek megkeresztelését tiltatná be. Az ellenzék keresztények elleni hecckampánya bizonyos vandál körökben termékeny talajra hullik, kedd éjszaka már össze is törték a józsefvárosi Krisztus Király főplébánia templom előterében lévő Szűzanya szobrot. Az elkövetőt a sajtó azzal mentegeti, csak(?!) el akarta azt lopni, de kicsúszott a kezéből. Ön szerint elképzelhető, hogy egy embermagasságú szobrot valaki a kijárási tilalom idején, nem kis feltűnést keltve a kihalt Józsefvárosban a vállán akarjon elvinni?
 
2. Az MSZMP KB Párttörténeti Intézetét, tehát hogy érthetőbb legyen, a kommunista párt intézetét átnevezték Politikatörténeti Intézetnek és így kiemelten közhasznú alapítványi támogatásból tovább él a kommunista Párttörténeti Intézet. Nem mi találtuk ki, hanem történelmi tény, hogy az MSZMP XIV. átalakuló kongresszusán, amelyet 1989. október 6-9-én tartottak, kimondták, hogy az utódszervezetük felvette az MSZP nevet. Ezen az alapon lett az MSZMP, tehát a tagadhatatlanul kommunista párt ingatlan és egyéb vagyonának valamint a nemzet ellen elkövetett bűneinek az örököse az MSZP, mint utódpárt. És ebből következően nem kivétel ez alól az átnevezett intézet sem. Ugyanakkor Váradiné Naszályi Márta, az l. kerület polgármestere, miközben a Várban lakókat kilakoltatással és lakbéremeléssel, bírósági eljárással fenyegeti, a cca másfélszáz m2 --es Borsos Miklós Lakásmúzeumot odaadja potom havi 24 és félezer forintos bérleti díjért az eredetileg kommunista Párttörténeti Intézetnek, amely most Politikatörténeti Intézet nevet viseli. Nem vérlázító ez a történet? Azonkívül jogilag egy picit sem aggályos?
 
3. A meglehetősen furcsa körülmények között zajló amerikai választások óta Európában is felütötte a fejét a Twitter-önkény. Legutóbb a spanyol jobboldali Vox párt oldalát függesztette fel a Twitter. És miért? Mert migránsokhoz köthető bűncselekmény-statisztikákat idéztek. A világháló irányításához szükséges kulcsjogok amerikai kézben vannak. Fel vagyunk-e készülve arra a nem várt esetre, ha a választásokhoz közeledve nálunk is elkezdik a nemzeti elkötelezettségű oldalak tömeges felfüggesztését?
 
4. Az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozón Kuleba úr szép szavai után törvénymódosítással tiltaná a magyar himnuszt az ukrán elnök pártja. A kétoldalú kapcsolatok javításáért a magyar kormány gesztusai példaértékűek, a kárpátaljai magyarság érdekében szükségesek is. Azonban az ukrán fél a gyakorlatban kevés hajlandóságot mutat arra, hogy a közeljövőben pozitív irányba mozduljanak el a kétoldalú kapcsolatok. Ebben a „kutyaszorító” helyzetben mit tudunk tenni?


 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
Nem kell csodálkozni azon, hogy Demokratikus Koalíció programjában a hit és erkölcstan órák megszüntetése szerepel, mert egy Gyurcsány Ferenc, vagy felesége által uralt országban egy korrekt,kiegyensúlyozott hit és erkölcstan oktatás nem lehet más, csak kormányellenes propaganda.
 
A magyar rendszerváltoztatás negatívumjai közé tartozik az elmaradt elszámoltatás és igazságszolgáltatás. Jogilag indokolatlan és képtelen helyzet állt elő a rendszerváltáskor, amikor a Kossuth téren, a Kúria történelmi épületében maradt az MSZMP, a kommunista párt történeti intézete. Az pedig, hogy az MSZP az MSZMP utódpártja nem politikai vélemény, hanem alkotmánybírósági döntés. Ezt még a Sólyom-féle alkotmánybíróság állapította meg. Tehát a tömeggyilkos diktatúrát fenntartó állampártnak van utódpártja és párttörténeti intézete is. A történet pozitívuma, hogy 31 évvel a rendszerváltoztatás után jogerős bírói ítélet után kell távoznia az intézetnek a Kúria épületéből. Azzal az I. kerület polgármesterének kell elszámolnia, hogy a Várban helyet ad egy tömeggyilkos párt történeti hagyatékának.
 
Globális és európai vita is zajlik a kérdésben. A szólásszabadság korlátozásának új eszközei és lehetőségei jelentek meg. Ez több szempontból is káros. A szólásszabadság klasszikus liberális elvének megfelelően úgy gondoljuk, az ellenvéleményeknek is helye van, és minden véleménynek mindenhol alkotmányos védettséget kell élveznie, amíg az nem uszító, és nem buzdít erőszakra. Ennek igaznak kéne lennie minden közösségi médiumra. Nem az állam kontrollálja a szólásszabadságot, hanem a globális tech cégek. Ez az állam erejét olyan mértékben gyengíti, ami megengedhetetlen. Rossz irányba tartanak ezek a folyamatok, de reméljük, Közép-Európában nem nyernek teret ezek a tendenciák.
 
Ukrajnának sem jószomszédi viszonnyal Magyarországgal, sem uniós perspektívára, sem NATO-val való társulási megállapodásra nincs esélye addig, amíg nem rendezi a nemzetközi normáknak megfelelően az ott élő nemzetiségiek, különösen a magyar nemzetiség ügyét.

 
m.a.
(2021.02.05.)