Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Vádat emeltek Donáth László ellen szeméremsértésért – lapszemle a Magyar Nemzetből

Vádat emelt február 5-én az ügyészség Donáth Lászlóval szemben, akit 2019-ben gyanúsítottak meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel. A korábbi szocialista országgyűlési képviselő, evangelikus lelkész 2020. december 30-án elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így az iratismertetéssel hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza.
 
A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a február 5-én vádat emelt egy férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt.
 
Az ügyészség álláspontja szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a az elkövetett cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben – közölte lapunk kérdésére a Fővárosi Főügyészség.
 
Mint arról lapunk beszámolt, Donáth zaklatási, bántalmazási botránya 2019 augusztusában robbant ki. Akkor a TV2-nek az áldozat férje nyilatkozott, aki szerint felesége véletlenül egy takarítóeszközt hagyott egy szentkép alatt a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban, amelyet Donáth László vezet. A férj elmondása szerint volt MSZP-s képviselő ezt meglátva a falnak szorította a feleségét, és a nyakát szorongatta.
 
Mint kiderült, a tettlegesség már csak az utolsó csepp volt a pohárban: az evangélikus lelkészként dolgozó Donáth több fiatal nőt is zaklatott. „Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be futottunk be előle, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt?
 
»Jöjjön a tornaszobába, kedves!«
 
És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás” – mesélte az egyik áldozat.
 
Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor
(2021.02.06.)