Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Sommás vélemény Moszkvából – a hamisítás az amerikai belpolitika lényegévé vált

A szenátor csípős megjegyzéssel illette a Fehér Ház sajtótitkárát, Jen Psakit. Psaki nem ismeretlen az orosz politikusok előtt, hiszen Barack Obama külügyi szóvivőjeként több esetben okozott már számukra vidám perceket tudatlanságról árulkodó megnyilvánulásaival, például amikor azt állította, hogy a földgáz a vezetéken nyugatról áramlik Moszkva felé, és nem fordítva.

A hamisítás az amerikai belpolitika lényegévé vált – írta meg Telegram-csatornáján pénteken éjjel Alekszej Puskov orosz szenátor. A külügyekkel és médiaügyekkel is foglalkozó, nem ritkán nyugatellenességgel vádolt politikus a Donald Trump volt amerikai elnök ellen felhozott, lázadás szításával kapcsolatos vádakat illetően megjegyezte: annak január 6-i, a Capitolium elleni támadás előtt mondott beszédének értelmét meghamisítják, illetve „blokkolnak” mindenkit, aki „nem vesz részt a játékaikban” és nem akar úgy tenni, mintha demokráciában élne.
Puskov néhány nappal ezelőtt, ugyancsak Telegram-csatornáján (ahol meglehetősen aktív) arról írt, hogy az Egyesült Államokban fellángolt a „totalitárius forradalom”.

 
Megállapítását azzal indokolta, hogy Amerikában mára gyakorivá vált a szobrok ledöntése és rongálása, elharapódzott az ország történelemével kapcsolatos gyűlölet, illetve sor kerülhetett az akkor még regnáló amerikai elnök, Donald Trump és támogatóinak a közösségi hálózatokon történő sorozatos ellehetetlenítésére, letiltására. Az orosz képviselő belpolitikai „boszorkányüldözésről” is ír. Úgy fogalmaz, az Egyesült Államok legfrissebb történései disztópikussá változtatják az országot.
 
A politikus helyesnek látná azt is, ha Oroszország nem reagálna minden Nyugat felől érkező támadásra – „minden hülyeségre”, ahogy fogalmazott. Úgy véli, ha mégis így történik, „nem kell meglepődnünk, hogy megpróbálnak feltételeket diktálni nekünk”. A szenátor megjegyezte: az Egyesült Államokban senkit nem érdekel Oroszország véleménye a hivatalos washingtoni külpolitikával kapcsolatban, így fel kellene hagyniuk azzal, hogy az őket viszont érdekelje az amerikaiak véleménye. Hasonló stratégiát látna jónak a NATO-val és az EU-val kapcsolatban is.
 
A szenátor csípős megjegyzéssel illette a Fehér Ház sajtótitkárát, Jen Psakit is a minap. (Psaki nem ismeretlen az orosz politikusok előtt, hiszen Barack Obama külügyi szóvivőjeként több esetben okozott már számukra vidám perceket tudatlanságról árulkodó megnyilvánulásaival, például amikor azt állította, hogy a földgáz a vezetéken nyugatról áramlik Moszkva felé, és nem fordítva.)
 
Biden leendő sajtótitkára szerint nyugatról áramlik a gáz Oroszországba.
 
Puskov felidézte, hogy Biden sajtótitkára nemrég egy megszólalásában nem tudta, mi az a Space Force (az amerikai fegyveres erők űrszolgálati ága). A szenátor némi malíciával jegyezte meg, hogy Psaki ezzel nem csorbította a Space Force jelentőségét, hiszen „egyszerűen nem érti, miről beszél”. Hozzátette, ilyesmi nem mindig fordul elő Psakival, viszont „gyakran”.
 
Forrás: V4NA
(2021.02.14.)