Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Tombolnak a migránsok a Kanári-szigeteken

Szállodákba és apartmanokba költöztették a migránsokat, és most csodálkoznak, hogy szétverték ezeket az épületeket. A helyi lakosok hiába hangoztatták, hogy Gran Canaria turisztikai célpont, ezért nem a migránsoknak való. De ez és a spanyolok biztonsága nem érdekli a liberálisokat.

 
A polgárőrség segítségét kéri a kanári-szigeteki Mogán önkormányzata, mert egyedül már nem tudnak megbirkózni a problémával, amit az észak-afrikai bevándorlók okoznak a térségben.
 
Gran Canaria szigetén szállodákban és apartmanokban szállásoltak el bevándorlókat, akik már többször összetűzésbe keveredtek a helyi lakosokkal és a hatóságokkal. A közrend fenntartása érdekében januárban már kitelepült a tenerifei székhelyű polgárőrség Mogán körzetébe, ám most újra szükség van rájuk.
 

A segítségkérés azután érkezett a polgárőrség felé, miután migránsok több apartmant is teljesen tönkretettek abban az épületben, ahol el voltak szállásolva.
 
Szétverték a fürdőszobákat, összetörték a szobák berendezését, és a teraszról dobálták ki a bútorokat.
 
Az érintett apartmanházban egyébként kiskorú migránsokat helyeznek el. Néhány beköltözőnél csontvizsgálatot is végeznek annak érdekében, hogy meg tudják állapítani a valós életkorát. A becslések szerint ugyanis mintegy 600 migráns vallja magát hamisan kiskorúnak a Kanári-szigeteken azért, hogy elkerüljék a kiutasítást. A Kanarenmarkt információ szerint közülük nagyjából háromszázan 18 évnél, háromszázan pedig 25 évnél is idősebbek.
 
A rombolás után négy migránst tartóztattak le, közülük hárman kiskorúnak mondják magukat. Arról nincs információ, hogy miért kezdtek tombolni.
 
A Kanári-szigetekre tavaly több mint 23 ezer illegális bevándorló érkezett, ez a legmagasabb szám 2015 óta. Közülük mintegy hatezren szállodákban vannak elhelyezve, ami naponta 300 ezer euróba kerül.
 
V4NA nyomán
(2021.02.14.)