Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A lengyel kormány ellen hergel az Amnesty International

A Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz köthető Amnesty International nevű, magát jogvédőnek mondó szervezet egy olyan ügy miatt kéri az Európai Bizottság elnökének a fellépését, amelyet több fórumon is cáfoltak már az illetékesek.

Hiába cáfolta már mindenki, hogy Lengyelországban LMBT-mentes övezetek lennének, úgy tűnik a Soros-hálózat zászlóshajója nem tudja elengedni a témát. Mi több, az Amnesty International Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét még fel is szólította.
 
Az Amnesty szerint az úgynevezett LMBT-mentes övezetek megsértik az emberek alapvető jogait és semmibe veszi az EU-s szerződéseket. „Von der Leyen elnök, ideje cselekedni”, írta a szervezet Twitteren.
 
A Soros-szervezet azonban egy többször cáfolt fake news alapján hergel Lengyelország ellen.
 
Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök még tavaly októberben egy lapinterjúban jelentette ki, hogy nem léteznek a zónák és lengyel újságírók ezt a hamis információt külföldön terjesztik.
 
A teljes baloldali világsajtó foglalkozott az elmúlt hónapokban az LMBT-mentes övezetekkel. Az amerikai lengyel nagykövetség közleményben tette helyre a CNN-t. A dokumentumban közölték, hogy egy LMBT-aktivista helyezte el a jelzéseket és nem a helyi önkormányzatok.
 
Az LMBT-mentes övezetekről szóló híreket Bart Staszewski aktivista kezdte el kampányszerűen terjeszteni. Staszewski több települést is felkeresett, amelyek határába kifüggesztett egy „LMBT-mentes övezet” feliratot. Maciej Swirkski, a Lengyel Rágalmazás-ellenes Liga vezetője el is mentette a képet és a bejegyzést archiválták bizonyítékként az ellene folyó perekhez. Hozzátette, hogy már két per is folyik az aktivista ellen, de mégis kitartóan rágalmazza a lengyel önkormányzatokat.
 
Staszewski egyébként az Obama Foundation lengyelországi vezetője. Akárcsak Zuzanna Rudzinska-Bluszcz, aki lengyel ombudsman lenne és Soros-szervezetek segítették az aláírásgyűjtését.
 
Az Amnesty International egyébként folyamatosan a lengyel kormány ellen hergel, részt vett a Lengyelországról készült LIBE-jelentés előkészítésében is. A szervezet lengyelországi irodája az abortusztörvényt is napirenden tartja. Facebook-oldalukon azt írják, hogy „az abortusz emberi jog” és arra biztatnak mindenkit, hogy írja alá az általuk indított petíciót.
 
Láthatóan a tüntetőket is hergelik, az egyik bejegyzésükben leírják, hogy Argentínában, Észak-Írországban és Dél-Koreában is sikeresen harcoltak a nők a jogaikért.
 
Forrás: V4NA
(2021.02.15.)