Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Már a három hónapos fehér babák is rasszisták a BLM szerint

Antirasszista könyvből tanulnak az Egyesült Államokban a gyerekek, amiben a fehér embereket negatív színben tüntetik fel. Mindeközben egy iskolában kiadott illusztráció szerint a gyerekek már három hónapos korukban elkezdik fajilag megkülönböztetni az embereket a bőrszínük alapján, és erről beszélgetni kell velük.

Belefoglalják az iskolai rendszerbe olvasmányként a negyedik és ötödik osztályosok számára az Ez a könyv antirasszista (This Book is Anti-Racist) című könyvet a Maryland-i Montgomery megyében. A kötet arról szól, hogy hogyan tegyenek a gyerekek a rasszizmus ellen, és megtanítja nekik, hogyan legyenek antirasszisták. A szerző, Tiffany Jewell által írt előszóban az olvasható, hogy például az emberek kifejezését is nemileg semlegesen írta le (folks helyett folx lett), mert így akar mindenkit tisztelni.
 
A könyvben a középpontban a fekete, barna bőrű, az őslakos és a színes bőrű emberek, valamint a globális többség tagjai állnak. A szerző fontosnak tartja, hogy figyelmet fordítson ezekre az emberekre, mert ők szerinte sokszor perifériára kerültek vagy elhallgattatták őket a történelem során.
 
Ahogyan arra azonban a Not the Bee cikke is rámutat, a könyv előszavában egy szó sem esik a fehér emberekről. Így az antirasszistának beállított könyv jóformán rasszista.
 
A könyvben szót ejt még Jewell az elnyomókról, amivel a fehér emberekre utalhat, és a fehérséget állítja be domináns kultúraként. Az is olvasható az antirasszista műben, hogy nem a globális többség dolga (akiket a színes bőrű embereknek tart), hogy a fehér embereket tanítsák az elnyomásról, hanem a fehér embereknek kell figyelniük és tanulniuk.
 
De a jelek szerint már nem csak a negyedik osztályosok körében okoz gondot a rasszizmus, hanem a legkisebbek is rasszisták lehetnek. Szintén Montgomery megyében egy általános iskolában közzétettek egy illusztrációt, ami arra buzdít, hogy a gyerekekkel már egészen kiskorukban kezdjenek el beszélni a rasszokról, mert a kicsik sosem elég fiatalok hozzá.
 
Az illusztráció szerint a babákban már pár hónapos korukban kialakul a rasszizmus jóformán. Míg születésükkor minden fajú emberre ugyanúgy tekintenek, addig három hónapos korukra már többet néznek olyan emberekre, akiknek a bőrszíne és így a rassza megegyezik a róluk gondoskodó emberekével.
 
A gyerekek aztán kétéves korukra már az emberek viselkedésével azonosítják a bőrszínüket, 30 hónapos korukra már ez alapján választanak maguknak játszótársat, 4-5 évesen pedig már faji előítéletet mutatnak. Az illusztrációs ajánlás szerint az 5-7 éves gyerekekkel már érdemes elbeszélgetni a fajok közötti barátságról, mert ez nagyban megváltoztathatja a faji hozzáállásukat akár egy hét alatt.
 
Forrás: V4NA
(2021.02.15.)