Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Megölte egy menekültközpont vezetőjét egy szudáni migráns

Megölte késsel egy menekültközpont vezetőjét pénteken egy szudáni menedékkérő a délnyugat-franciaországi Pau-ban, miután elutasították a menedékjogi kérelmét - közölték rendőrségi források.
 
Az áldozat, a központ 46 éves vezetője a helyszínen életét vesztette, a 38 éves szudáni elkövetőt őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást.


Gérald Darmanin belügyminiszter részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak, és bejelentette, hogy a helyszínre látogat.
 Az eddigi nyomozás szerint a feltételezett elkövető egy olyan menedékkérő, aki már nem élt a központban, de korábban ott lakott. A rendőrség köztörvényes bűncselekmények miatt ismerte, börtönben is volt 2017-ben. Kérdés, miért nem utasították ki akkor az országból?
 
A férfi nem szerepelt a titkosszolgálatok nyilvántartásában, a rendőrség jelezte, hogy az ügyet nem terrortámadásként kezelik.
 
A BFM hírtelevízióban helyi rendőri források elmondták: a férfinak a közelmúltban elutasították a menedékjogi kérelmét, emiatt ment be a menekültközpontba, ahol szóváltásba keveredett az igazgatóval, és ezt követően szúrta meg többször késsel.
 
A Pau városában évtizedek óta működő menekültközpont 257 ember befogadására alkalmas, és a menedékkérők illetve a menekültstátuszt elnyerők számára integrációs programot is kínál, valamint a városban, a központon kívül is rendelkezik szálláshelyekkel.
 
MTI-hír
(2021.02.19.)