Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Zaklatták a katolikus iskola diákjait, szeméttel bombázták őket - francia balliberálisok

Az iskola tanulói közvetlen életveszélybe kerülnek, hiszen ha kilépnek az intézmény udvarára, nem egyszer előfordult már, hogy használt hűtőszekrényt vagy mosógépet dobtak ide a környező házak emeleteiről. A szocialista polgármester semmit sem tett. Így Amiensben bezárják a katolikus iskolát.

Teli szemeteszsákok, üres aludobozok, használt televíziók, mosógépek: ez a látvány fogadja a franciaországi Amiens városában azokat, akik a Monseigneur Cuminal katolikus iskola udvarára szeretnének kilépni. A környékbeli házakból ilyen hulladékokkal bombázzák folyamatosan az iskolaudvart, s a diákokat is zaklatják.
 

Véget ért egy fejezet: a franciaországi Amiens Etouvie városnegyedében a jelenlegi tanévvel végleg bezárja kapuit az 1997-től működő Monseigneur Cuminal katolikus iskola.
 
Mint arról a France Bleu regionális rádió online oldala is beszámolt, az iskola tanulói közvetlen életveszélybe kerülnek, ha kilépnek az intézmény udvarára: nem egyszer előfordult már, hogy használt hűtőszekrényt vagy mosógépet dobtak ide a környező házak emeleteiről.
 
Az épület bérbeadója tíznaponként vállal takarítást, s ezt el is végzi: csakhogy néhány nap alatt irtózatos mennyiségű szemét érkezik a levegőből. PET-palackok, pelenkák, kibelezett kukák, festékes dobozok, játékok, ruhák tömege látható az udvaron a rádió tudósítása szerint. A cikkhez kapcsolt hanganyagból kitűnik, a riporter is tanúja volt a lezuhanó szemétesőnek, őt egy konzervdobozzal célozták meg.
 
Az iskola egyik alkalmazottja elmondta: néhány napja kis híján fejbe találták az udvaron egy mikrosütővel. Sylvie Seillier egyházmegyei igazgató arról számolt be, hogy az iskolaudvarra irányuló szemétdobálás egyre intenzívebbé vált az elmúlt időszakban, így a gyermekek biztonsága már nem garantált. Pedig Seillier erősen kötődik az Etouvie negyed „munkásosztályhoz tartozó, nem túl előnyös helyzetű” családjaihoz, az ő szolgálatukat az igazgató nagyon fontosnak érzete.
 
De hát hol van a biztonság?
 
Seiller arról is beszámolt, hogy támadások érik az iskolát. Behatolnak az udvarra, azt illegálisan elfoglalják, a közelben különféle kereskedelmet folytatnak (nyilván drogkereskedőkre gondolt– a szerk.), és így megakadályozzák az iskola normális működését.
 
A városházával kialakított együttműködés során a 2015 és 2020 között megpróbáltak közösen fellépni, ám ez a próbálkozás a kellő biztonság megteremtésére sikertelen volt.
 
A Monseigneur Cuminal általános iskolának jelenleg 82 tanulója van. A négy osztály egyike átkerül a szintén az ország északkeleti csücskében, ám a belga határhoz jóval közelebb fekvő Hem városának egyik külvárosában található Saint-Jean iskolába, a többi gyermeket Amiens más katolikus intézményeiben okítják tovább. A katolikus intézmény tehát jogutód nélkül szűnik meg.
 
Amit az iskolaigazgató és az interjúalanyok, sőt a cikket szerző újságírók sem mertek kimondani, nevén nevezni, hogy kik, milyen hátterű lakosok a rejtélyes hajigálók és behatolók, azt ezúttal is a történtekről beszámoló online források hozzászólóinak bejegyzésében olvashatjuk el.
 
„Egy francia katolikus iskola puszta létezése is immár illetlenségnek számít az iszlám földjén” – írja az esetről szintén beszámoló Boulevard Voltaire című lap egyik olvasója. Hozzáteszi: „Mit is mondott a szocialista polgármester minderre? Semmit!” Úgy véli: jellemző, hogy egy francia iskola elvándorlásra kényszerül. „Franciaország folyamatos lerombolása nem szűnik meg továbbra sem.”
 
Egy olvasó azt javasolja, hogy az együttélést (ezt a kifejezést a migráns csoportok kapcsán hangoztatja a hivatalos francia politika) szorgalmazó politikusok éljenek egy ilyen lakónegyedben. „De hát hol van a biztonság?” – veti fel egy másik hozzászóló, Pal Poirier.
 
„A balos, szocialista s...ggfejeknél, a párizsi folyóparton!” – válaszolja neki a Paul Fernandez nevő olvasó, a Szajna-part (a francia közbeszédben körülbelül a mi Rózsadombunknak megfelelően emlegetett városnegyed – a szerk.) méregdrága, bombabiztosan őrzött ingatlanaira utalva.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.02.20.)