Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Letörték egy Szűz Mária-szobor mindkét kezét Czestochowában

A lengyel sajtó korábban beszámolt arról, hogy a krakkói Skalka-bazilika falára vörös villámot mázolták, a bejárata elé pedig odaszékeltek.

Hamvazószerda éjszakáján ismeretlenek vandál módon megrongálták a Lengyelország szent vértanúiról elnevezett czestochowai templomnál álló Szűz Mária-szobrot.
 
– A Szűzanya mindkét kezét letörték és a talapzathoz dobták – számolt be az esetről a plébánia honlapján a templom plébánosa, Stanisław Jasionek atya. A szobor körül felborogatták és szétszórták a virágtartókat és a hívek által elhelyezett gyertyákat is.

 
– Nagyon szomorú esemény ez a számomra – ezt már a Fiat katolikus rádióban mondta el az atya. Stanisław Jasionek egy apácától és egy másik plébánostól értesült a rongálásról, akik csütörtökön a reggeli szentmisére igyekeztek a templomba.
 
A helyiek körében megdöbbenést keltő eset hamvazószerda éjszakáján történt, azaz éppen nagyböjt kezdetén.
 
Hogy a vallásgyalázásnak lehet-e köze a Strajk Kobiet (Nők Sztrájkja) abortuszpárti tüntetéseket kísérő rongálássorozatnak, arról egyelőre nem tudni. A lengyel sajtó korábban beszámolt arról, hogy a krakkói Skałka-bazilika falára a tüntetések szimbólumát, a vörös villámot mázolták, a bejárata elé pedig odaszékeltek. Több templom ajtajára abortuszklinikák telefonszámát festették fel, illetve a Strajk Kobiet által használt jelszavakat.
 
A mostani, częstochowi eset miatt nem tettek feljelentést, mert – miként Stanisław Jasionek atya fogalmazott – nem annyira anyagi, hanem inkább erkölcsi károkozás történt, és a rendőrség ebben nem segíthet.
 
Forrás: V4NA
(2021.02.21.)