Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Díjazzák a kistelepülésekért tevékenykedő pedagógusokat

Április végéig várják a jelöléseket A pedagógusok a kistelepülésekért díjra. Az elismerést 2017-ben hívta életre a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány. A díjjal kapcsolatban bővebb információt a lezsaksandor.hu címen olvashatnak az érdeklődők.

 
Április végéig várják a jelöléseket A pedagógusok a kistelepülésekért díjra. Az elismerést Dobos Krisztina, az első szabadon választott kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára emlékére hívta életre 2017-ben a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány.
 
A kezdeményezéssel olyan pedagógusokat szeretnének elismerésben részesíteni, akik a térséghez tartozó kistelepüléseken több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, vagy éppen szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a település kulturális programjainak szervezésében, a közösségi értékteremtésben. A díj elnyerésére képviselő-testületek, szülői közösségek, civil szervezetek, egyházközösségek állíthattak jelölteket.
 
A pályázatok elbírálását a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért védnöki testület végezi, melynek tagjai: dr. Kása Zsuzsanna, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium igazgatója, Máté Sándor, a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola igazgatója, Olajos István, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Pálinkó Gyuláné, Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének tiszteletbeli elnöke és Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.
 
Idén legfeljebb három pedagógus részesülhet díjazottanként nettó 150 ezer forint pénzjutalommal járó elismerésben. A díjjal kapcsolatban bővebb információt a lezsaksandor.hu címen olvashatnak az érdeklődők.
 
Forrás: nemzetiforum.hu, baon.hu
(2021.02.22.)