Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Itt tartunk – a brit titkosszolgálat bocsánatot kér az LMBTQ-emberektől

Videóban kér bocsánatot a brit titkosszolgálat az LMBTQ-személyektől egy 30 évvel ezelőtti szabályozás miatt.

Richard Moore, a londoni székhelyű hírszerző szolgálat vezetője kijelentette, hogy téves volt a következtetés, miszerint a homoszexuálisok jobban ki vannak téve a zsarolás veszélyének, és hozzátette, hogy az LMBTQ-emberek természetesen nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra.
 
A brit titkosszolgálat, az MI6 elnézést kért a homoszexuális közösség tagjaitól, amiért 1991-ig biztonsági kockázatokra hivatkozva nem engedélyezték a felvételüket a testülethez. Ez a gyakorlat helytelen volt, igazságtalan és diszkriminatív –mondta el videóüzenetében Richard Moore, a londoni székhelyű hírszerző szolgálat vezetője. Kijelentette, hogy téves volt a következtetés, miszerint a homoszexuálisok jobban ki vannak téve a zsarolás veszélyének, és hozzátette, hogy az LMBTQ-emberek „természetesen nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra”.
 
Nagy-Britanniában az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatokat 1967-ig bűncselekménynek tekintették. A hírszerzésen belül a tiltás azonban még tovább tartott, egészen 1991-ig, a fegyveres erők esetében 2000-ig, mikor is egy váltással elkezdték a sokszínűséget népszerűsíteni. A közelmúltban számos kísérlet született arra, hogy a rendvédelmi szervek sokszínűségét bizonyítsák. Tavaly év végén például kvótákat vezetettek be Londonban, hogy biztosítsák a kisebbséghez tartozó alkalmazottak megfelelő arányát.
 
Forrás: V4NA
Fotó: illusztráció
(2021.02.23.)