Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Már a Muppet Show is sértő, rasszista a liberális cenzorok szerint

Nem tetszik nekik, hogy az ötödik évadban a legendás country-énekes, Johnny Cash látható a Konföderációs zászló előtt.

Péntek óta elérhető a Disney streaming szolgáltatásában a népszerű bábsorozat a Muppet Show öt évadja. A cég az epizódok előtt figyelmeztető üzenetben jelzi, hogy a tartalom egyesek számára sértő lehet. A médiacégek hasonló figyelmeztetéseket tesznek közzé az erőszakot vagy szexualitást ábrázoló tartalmak előtt.
 
Manapság már a Muppet Show is sértő – kezdi beszámolóját a New York Post, amely idézi a Disney pénteki közleményét. A streaming szolgáltatásban előretörő cég pénteken elérhetővé tette az ikonikus műsor öt évadát, lehetővé téve a nézők számára, hogy havi 6,99 dollárért cserébe élvezettel nézhessék Kermitet a békát, Miss Piggyt, Fozzie Beart és híres vendégeiket. A műsorokban negatív megvilágításban ábrázolnak embereket, kultúrákat. Ezek a sztereotípiák régen és most is helytelenek – erre figyelmeztetnek minden epizód előtt.
 
A cég közleményéből kiderül, hogy ahelyett, hogy eltávolították volna ezeket a részeket, inkább megtartották, hogy „tanuljunk belőlük” és „együtt egy befogadóbb jövőt teremtsünk" – áll a részek előtt figyelmeztető szövegben.
 
A Disney elkötelezett amellett, hogy inspiráló és a kulturális sokszínűséget bemutató témákat alkosson. Arra nem tér ki a közlemény, hogy mi az pontosan amit a Disney sértőnek tart.
A New York Post szerint néhány megformált karakter és azok bemutatása szolgáltathat indokot. A műsorokban feltűnnek indián, közel-keleti vagy ázsiai szereplők.
 
Az ötödik évadban pedig a legendás country-énekes, Johnny Cash látható a Konföderációs zászló előtt.
 
Saját korszakalkotó meséit nyilvánította rasszistának a Disney
 
A figyelmeztetés néhány ikonikus film előtt is megjelenik, beleértve a Macskarisztokratákat, a Dumbót és a Pán Pétert. Nem túlzás azt állítani, hogy nemzedékek nőttek fel ezeken a rajzfilmeken anélkül, hogy később, felnőtt korukban horogkeresztes tetoválásokkal vonultak volna utcára valamelyik etnikum elnyomására. A Disney most mégis meghajolt az új, érzékenyebb világ előtt, és rasszistának nyilvánította a médiaóriás saját készítésű korszakalkotó meséit.
A világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága új tartalmi irányelveket jelölt meg, melyek szerint az 1953-as animációs klasszikus Pán Péter ártalmas lehet. Az ok: faji sztereotípiák megjelenése a mesében – számolt be róla a Daily Mail a The Mail on Sundayra hivatkozva.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.02.23.)