Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


13900 határsértőt fogtak el idén a szerb, a román és a horvát határszakaszon

Bakondi György szerint a migráció szempontjából az is nagy kérdés, hogy az újonnan megalakult olasz kormány a Matteo Salvini vezette Liga jelenléte miatt vajon milyen szigorításokat tud bevezetni az illegális migráció tekintetében.

Idén eddig 13 900 határsértőt fogtak el Magyarország szerb, román és horvát határszakaszán és 161 ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészet miatt - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.
 
Bakondi György
hozzátette: kiugróan magas, 100-250 a naponta feltartóztatott migránsok száma. Hangsúlyozta: a téli időjárás és a vírushelyzet miatt bevezetett szabályok ellenére jelentős aktivitás tapasztalható Magyarország határainál.
 
Mint mondta, a migráció szempontjából a balkáni útvonalon a görög-török határ a fő kérdés, mivel jelenleg több mint 3 millió 600 ezer illegális migráns tartózkodik Törökországban. Intenzív a mozgás elsősorban Pakisztán és Irán irányából Iránon keresztül Törökország felé. Arra lehet számítani, hogy a Balkánon a legtöbben két irányba, a horvát-boszniai útvonalon, vagy Szerbián keresztül Magyarországra tesznek kísérletet a belépésre - fűzte hozzá.
 
Kitért arra is, hogy a spanyol útvonalon, a Kanári-szigeteknél tarthatatlan állapot alakult ki, 2020-ban 900 százalékkal emelkedett az érkezők száma 2019-hez képest.
 
Mint mondta, a migráció szempontjából az is nagy kérdés, hogy az újonnan megalakult olasz kormány a Matteo Salvini vezette Liga jelenléte miatt vajon milyen szigorításokat tud bevezetni az illegális migráció tekintetében.
 
Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szólt arról is, több szerbiai településen arra panaszkodik a lakosság, hogy a migránsok házakba törnek be, bútorokat gyújtanak fel, és ugyan a rendőrség ezekből a határ menti településekből dél-szerbiai menekülttáborokba szállítja a migránsokat, ők mégis nagyon hamar visszatérnek a határhoz.  Ez a séma csak akkor változhat, ha az Európai Unió változtat 2015 óta szorgalmazott migrációs politikáján - fűzte hozzá Bakondi György.
 
Forrás:MTI
(2021.02.24.)