Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A rendszerváltás mérföldkövei

Ismeretterjesztő tevékenységével a RETÖRKI a társadalom szélesebb rétegeit, kiemelten a fiatalságot kívánja megszólítani. E törekvés jegyében született meg a Kronológia – A rendszerváltás mérföldkövei elnevezésű projekt is.

Érdekli, hogy melyek voltak a rendszerváltás folyamatának legfontosabb eseményei? Kik voltak a korszak meghatározó személyei? Mi zajlott a lakiteleki sátorban, a román-magyar tárgyalásokon vagy mi is volt a Dunagate? Mindezekre választ kaphat a RETÖRKI Kronológia - A rendszerváltás mérföldkövei oldalon, ahol 62 "mini tanulmány", 100 életrajz, valamint számos dokumentum, fotó és videó között böngészhet.
 
A rendszerváltás óta eltelt harminc év elegendő volt ahhoz, hogy sokan elfelejtsék a diktatúra évtizedeit, ugyanakkor felnőtt több olyan generáció is, amely csupán a történelemkönyvekből vagy a családi történetekből ismeri a Rákosi- vagy a Kádár-korszakot. A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum által létrehozott részletes adatbázis a közelmúlt eseményeinek elemzésével és közreadásával az egészséges nemzeti identitás kifejlődéséhez kíván hozzájárulni.
 
Ismeretterjesztő tevékenységével a RETÖRKI a társadalom szélesebb rétegeit, kiemelten a fiatalságot kívánja megszólítani. E törekvés jegyében született meg a Kronológia – A rendszerváltás mérföldkövei elnevezésű projekt is.
 
A rendszerváltás legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit, fogalmait, személyeit időrendben és újító módon bemutató adatbázis a tervek szerint folyamatosan bővül és fejlődik majd, de már most bárki számára itt elérhető. Kifejezetten hasznos lehet a kutatók, a köz- és felsőoktatás szereplőinek, de a téma iránt érdeklődőknek is.
 
Forrás: RETÖRKI Facebook oldala
Eltávolítják a vörös csillagot a Ganz MÁVAG központi irodaépületének tetejéről
Fotó: Fortepan/ Szigetváry Zsolt


(2021.02.25.)