Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A baloldaliak álhíreket gyártanak, bizonytalanságot szítanak

Emelt szintű készültséget kellett elrendelni - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában.
 
A kórházakban emelt szintű készültségre van szükségünk
 
A járványhelyzet drámaian romlik, a szakértők egyetértenek abban, hogy a következő két hétben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma. A kórházakban emelt szintű készültségre van szükségünk. Megerősített vezetési rendszerünk van, minden kórházban ott vannak az egyenruhások. Ha szükséges a leggyorsabban és leghatékonyabban tudunk intézkedni. Vissza kell hozni azt a készültségi állapotot, ami áprilisban és novemberben volt jellemző.
Lesz elegendő orvos az oltópontokon, hiszen alapvetően a háziorvosokra alapozva végezzük az oltást. Azok az orvosok, akik normális ellátásban nem vesznek részt, azok használhatók a járványügyi helyzetben.
2,5 millió regisztráltunk van, húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását.
 
Az unióval lekötött vakcina lassan érkezik, és ha nem lenne kínai és orosz vakcina, nagy bajban lennénk. 2,5 millió regisztráltunk van, húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását. Ha ide eljutunk, Magyarországon lesz a legmagasabb átoltottság az Európai Unión belül.
Egymás felelősségre vonására most nincs idő, fenn kell tartani az áru és tőkeáramlást. Jól tárgyalt a Bizottság, de az idő fontosabb, mint a vakcina aktuális ára. Nem engedhetjük meg, hogy egy lábon álljunk, hiszen nemzeti hatáskörben van engedélyezési jogunk, így hozunk be vakcinát orosz és kínai vakcinát.
 
A baloldaliak oltásellenesek, álhíreket gyártanak

 
A baloldaliak oltásellenesek, álhíreket gyártanak, bizonytalanságot szítanak, és le akarják beszélni az embereket, hogy beoltsák magukat. Holott az egyetlen esély a túlélésre az oltás. Mivel az oltás önkéntes, ezért arra kérünk mindenkit, hogy regisztráljanak, hogy minél gyorsabban be tudjuk őket oltani.
Látjuk, hogy van vakcina és lehet gondolkodni a feloldásról, erről szól az online konzultáció. De közben átmenetileg egy felfutó szakaszba léptünk, tehát egyszerre kell beszélnünk arról, hogyan lazítsunk, és egyszerre kell szigorúan betartani a fennálló korlátozásokat.
 
A határokon mindenképpen szigorítani kell
 
A határokon mindenképpen szigorítani kell. Az Operatív Törzs nagyon szigorú utazási szabályokat dolgoz ki. Az Európán kívüli, akár üzleti utazásokat is korlátozni kell, mert be fogják hurcolni az újabb, gyorsan terjedő mutánsokat.
 
A harmadik hullám sok tízezer honfitársunknak veszélyeztetni a munkahelyét
 
Megvannak az eszközeink arra, hogy a bajba jutott vállalkozásoknak nyújtott támogatásokat az újranyitás utáni első hónapban is megtarthassuk.
Meghirdettük a gazdaság-újraindítás programját, de a harmadik hullám sok tízezer honfitársunknak veszélyeztetni a munkahelyét, sokan bizonytalan helyzetben vannak, és senkit sem hagyhatunk az út szélén. A legfontosabb, hogy ne veszítsék el a munkahelyüket.
Megvannak az eszközeink arra, hogy a bajba jutott vállalkozásoknak nyújtott támogatásokat az újranyitás utáni első hónapban is megtarthassuk.
Most 55 ezerrel kevesebben dolgoznak az előző évhez képest, azt vállaltuk, hogy annyi munkahelyet hozunk létre, mint amennyit a vírus elpusztít, ehhez megvannak az eszközeink. Együttérzünk azokkal, akik nehéz helyzetben vannak.
 
Állatvédelmi konzultáció

 
Az állatvédelmi konzultáció fontos ügy, de a vírushelyzetben hátrébb sorolódik. Kellő időben meg fognak születni az állatvédelmi szabályok.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.02.26.)