Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Transzfóbnak nyilvánították a babaváró bulikat – genderőrület

Transzfóbok lettek a babaváró bulik is, melyeken a szülők felfedik a kisbaba nevét. A vád az, hogy így előre eldöntik a gyerek nemét, pedig ezt csak ő tudná megválasztani később. De az is kiderült, hogy a szoptatás, a kisbabák anyatejjel táplálása etikailag problémás egyesek számára.

A genderőrület közepette már mindenbe bele tudnak kötni az emberek. Legutóbb a híres énekesnő, Demi Lovato osztotta meg a közösségi oldalán Alok Vaid-Menon véleményét, miszerint az olyan babaváró bulik, ahol a szülők elárulják a kisbaba nevét (gender reveal party) transzfóbok. Szerintük ezek a partik fenntartják a nemiség bináris, azaz kettős létét, és ez megakadályozza az embereket abban, hogy meglássák a valóságot.
 
Alok Vaid-Menon arról is elmélkedett, hogy helytelen úgy tenni, mintha nem lennének transzfóbok a nemfelfedő bulik. Szerinte ráadásul a tudománnyal megy szembe az, ha valakinek a nemét a nemi szerve alapján állapítják meg, és a jelek szerint ezzel egyetért Demi Lovato is. Ez a megközelítés ráadásul arra utal, hogy csak két nem létezik, közben azonban vannak fiúk vaginával és vannak lányok pénisszel, és így vannak olyan emberek, akik se nem lányok, se nem fiúk, olvasható a posztban.
 
Demi Lovato egyébként korábban azt mondta a szexualitásával kapcsolatban, hogy ő fluid, és csak a szerelemben hisz. Szerinte azt bármilyen nemű személyben meg lehet találni.
 
A poszttal a még a meg nem született gyermekek nemét is kérdőre vonták, de a már megszületett csecsemők kapcsán is felmerült egy téma.
 
Néhány évvel ezelőtt Jessica Martucci és Anne Barnhill akadémikusok írtak egy tanulmányt a Pediatrics című folyóiratba. Ebben aggodalmukat fejezték ki a szoptatással kapcsolatban, mert szerintük a népszerűsítésével azt sugallják az emberekbe, hogy ez a természetes mód a gyermekek táplálására.
 
Martucci és Barnhill szerint azonban a szoptatás természetesként való népszerűsítése etikailag problémás lehet, és azt mutathatja az embereknek, hogy az úgynevezett természetes módok egyben egészségesebbek is. Az anyatejjel való szoptatást pedig azért tartják etikailag problémásnak, mert a férfi és a nő családban betöltött szerepéről szóló, biológiailag meghatározó vitákat támogatja – például, hogy a nőknek kell lenniük a gyerekek fő gondviselőjének.
 
Az akadémikusok elképzelése nemrég kapott ismét nagy figyelmet. Egyes kórházak ugyanis bevezették a gendersemleges nyelvezetet a szülészeten, hogy így kedvezzenek a transznemű közösségnek is. Így például a szoptatásra nem a breastfeeding kifejezést használják már, amiben a breast a női mellre utal, hanem a chestfeeding szót, ahol a chest egyszerűen csak mellkast jelent, az anyatejet pedig inkább emberi tejként hívják.
 
Forrás: V4NA
(2021.02.27.)