Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Közösen szidták a heterókat, majd egymásnak estek a melegek és a transzneműek

Ott tartunk, hogy aki csak a melegeket kedveli, és a transzokat nem, az kirekesztő, rasszista. Csak férfiakat akarnak beengedni a tulajdonosok az új meleg-kempingbe, ezzel azonban magukra haragították az LMBTQ-közösség egyes tagjait. Többen is felháborodtak, hogy a transznemű férfiak miért ne mehetnének.

Létezik egy még meg nem nyitott kemping Michiganben, ami férfiaknak lesz fenntartva – ráadásul olyan férfiaknak, akik saját társaik társaságát élvezik a természetben. Ebből a tulajdonosok nem is csináltak problémát, és nem titkolták, hogy a kempingbe csak férfiak járhatnak majd. A mai világban azonban már ez sem számít elég haladónak.
 

A Camp Boomerang egyik tulajdonosa a Facebook-on írta le, hogy a tagsággal rendelkező kempingbe csak „pasikat” engednek be. A pasit pedig olyan emberekre érti konkrétan, akiknek van péniszük, férfiként jelennek meg és államilag elismert személyigazolványukon is az áll, hogy férfiak.
 
Bryan Quinn a bejegyzésében elmondta, hogy tudja, hogy ennek a leírásnak nem mindenki örül, mégis tisztázni kell a helyzetet, és társaival együtt nekik megvan a saját elképzelésük a helyről. A kempingben egyébként az a céljuk, hogy egy olyan közösséget építsenek fel, akik hasonlóan gondolkoznak.
 
Quinn a posztja alatt kommentelt is válaszul a felháborodott embereknek, akik közül volt, aki megkérdezte, hogy lesznek-e „pénisz-ellenőrzések”. A tulajdonos szerint ha beengednek férfiként viselkedő nőket, és levetkőznek majd a medencénél, akkor egyértelműen látszódni fog, ha nincs péniszük. A burkolatlan kifejezéséért Bryan Quinn elnézést kért, de hozzátette, hogy akinek nem tetszenek a szabályok, azok elmehetnek.
 
Ezzel aztán egy lavinát indított el, mert a transznemű emberek és támogatóik máris felháborodtak. Egy önmagát amatőr, meleg pornósnak azonosító férfi arról írt a közösségi oldalán, hogy mivel már elég tekintélyes követőszámmal rendelkezik, úgy döntött, hogy felhívja a figyelmet arra, mi is folyik a meleg kempingben. Jay Steele arra szólította fel a posztjában az embereket, hogy ne menjenek a Camp Boomerang-ba, mert oda nem engednek be transznemű férfiakat.
 
Számos online felületen támadták a melegeknek fenntartott kempinget, amiért emberek egy csoportja, azaz a transzneműek ellen diszkriminálnak ott. A kemping ellen irányuló támadások fő eleme az volt, hogy a transznemű férfiakat is normális férfiakként kell elfogadni. Az nem merült fel az emberekben, hogy az eleve csak férfiak által látogatható helyszínnek pont ez volt a célja mindig is – kizárni onnan az embercsoportokat, és csak a férfiakat beengedni.
 
Olyan is volt, aki egy kommentben a kemping tulajdonosait arrogánsnak és tanulatlannak titulálta, valamint gyűlöletbeszédnek és diszkriminációnak állította be Bryan Quinn posztját.
 
Az LMBTQ-közösség tagjai így jóformán egymás ellen fordultak, hiszen a jelek szerint a transzneműek már a melegeket is támadják, ha nem hajlandók beállni az ő elveik mögé.
 
A gender közösségen belül húzódó ellentétekre rámutatott már Natasha Chart is. A Women's Liberation Front (WoLF) ügyvezető igazgatója a V4NA-nak adott interjúban elmondta, hogy az egyre hosszabbá váló LMBTQ+ kifejezésnél valójában csak az első három betű, az LMB állja meg a helyét, minden más csak belekeverés. Nagy a különbség ugyanis a szexuális orientáció és a nemi identitás között.
 
Natasha Chart szerint már az katasztrófa volt a leszbikusoknak, melegeknek és biszexuálisoknak (LMB), amikor bevonták ebbe a körbe a transzneműeket. Az ő létük ugyanis egyáltalán nem függ össze a transznemű közösség követeléseivel, és így káros hatása is lehet az összemosásnak.
 
V4NA nyomán
(2021.02.28.)