Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az iszlamizáció erődje lett Svédország a Dán Néppárt szerint

Arra figyelmeztetett a Dán Néppárt elnöke, hogy nem akarja, hogy az országuk az iszlamizáció erődje legyen, mint Svédország. A probléma szerinte többek között az, hogy a migránsok nem tudnak alkalmazkodni az ország értékeihez.

Nem köntörfalazott hírlevelében a Dán Néppárt elnöke, aki az iszlamizációról írt és annak jelenlétéről Dániában és Svédországban. Kristian Thulesen Dahl minden héten ebben a levélben ír politikai gondolatairól és véleményéről a párttagoknak, a téma általában a dán és uniós politikákkal függ össze.
 
Legutóbb a politikus Svédországot az iszlamizáció erődítményének nevezte. Megemlítette Inger Støjberget is, aki korábban a bevándorlásért felelős miniszter volt Dániában. Støjberg többször is leírta már véleményét a közösségi oldalán a migrációs helyzettel kapcsolatban, legutóbb például arról írt, hogy Dániában problémát jelent az iszlám. Szerinte az erőszak és a terror együtt jár az iszlám vallással, a muszlimok pedig arra akarják rávenni az embereket, hogy úgy éljenek, ahogy ők.
 
Kristian Thulesen Dahl szerint az egykori dán minisztert a pártja észszerűtlen módon kezelte. A Dán Néppárt vezetője viszont úgy tekint Støjbergre, mint egy megbízható partnerre a bevándorlás és az iszlamizáció elleni harcban.
 
A pártelnök a bevándorlókat illetően arról írt, hogy nagyon sokan közülük nem tudtak alkalmazkodni a dán értékekhez, ennek pedig véget kell vetni.
 
Szerinte arra kell fókuszálni, hogy az embereket visszaküldjék az anyaországukba. Mindemellett a hírlevélben Thulesen Dahl amiatt is aggódik, hogy a baloldali radikális erők veszélyeztetik Dánia jövőjét.
 
Korábban a pártelnök egyébként már kifejezte véleményét a svédországi migrációs helyzetet illetően. 2019-ben is már arra figyelmeztetett például, hogy rendkívül sok bevándorló áramlik be az országba. Visszaidézte akkor a 2015-ös migrációs válságot, aminek kapcsán úgy vélte, hogy szigorúbb külpolitika kell, mert így tudnak fellépni a bevándorlás ellen.
 
Forrás: V4NA
(2021.03.01.)