Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Tizenhárom év után újra kvalifikálta magát az olimpiára a magyar női kéziválogatott

A Győrben zajló olimpiai kvalifikációs torna szombati játéknapján a magyar női kézilabda-válogatott 31-23-ra legyőzte Szerbiát. Elek Gábor csapata ezzel kijutott a tokiói nyári olimpiai játékokra.
 
Miután pénteken a magyar válogatott 46-19-re legyőzte Kazahsztánt, Szerbia pedig 29-24-es vereséget szenvedett Oroszországtól, Elek Gábor csapata egy újabb sikerrel kiharcolhatta a kvótát a tokiói nyári olimpiára.
 
A nemzeti csapat szövetségi kapitánya nem változtatott kerete összetételén, így a pénteki naphoz hasonlóan ezúttal is Szikora Melinda, Tóvizi Petra és Vámos Petra maradtak ki a 16 fős meccskeretből. Ljubomir Obradovics, a szerbek vezetőjedzője pedig nem számíthatott a decemberi Eb-n elszenvedett Achílles-ín-sérüléséből lábadozó legendájára, Andrea Lekicsre, aki szintén az Audi Aréna lelátóján foglalt helyet.
 
Az ellenfélnél így is volt közel egy sornyi jó játékos, a Tomasevics – Radoszavljevics, Trifunovics / Sztoiljkovics, Liscsevics, Cvijics / Pop-Lazics, Lavko, Krpez összetételű kezdőcsapat ellen senki sem mehetett biztosra, így a – talán – hosszabb kispadjában okkal bízható magyar csapat sem.
 
A magyar női kézilabda-válogatott 31-23-ra legyőzte Szerbiát, és kijutott a tokiói nyári olimpiára. A magyar nemzeti csapat így 2008 után ismét ott lehet az ötkarikás játékokon.
 
Forrás: karpat.in.ua
(2021.03.21.)