Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

Szerkesztőségünk kérdései a március 25-ei Kormányinfóra:
 
1. Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk,hogy az új házak építéséhez és régi házak felújításához is lel lehet tölteni – az ellenzék által lesajnált és Kádár -kockáknak nevezett - tervrajzokat a Nemzeti Mintaterv Katalógusból. Ez hatalmas segítség a családok számára. Ennek példájára nem gondolkodnak azon, hogy a kisvállalkozásokon is segíthetnének azzal, adminisztratív terheiket csökkentenék, ha a kormány ingyenessé és letölthetővé tenné számukra a könyvelési szoftvereket például egy ingyenes szoftverkatalógus létrehozásával? - hiszen már úgyis rengeteg adminisztratív szekatúrának van kitéve a kisvállalkozó.
 
2. A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat január 1-jétől az önkormányzati adóhatóságok helyett a NAV látja el. Mit tegyen, aki erről nem szerzett tudomást, és akinek így az önkormányzati adóhatóságnál a gépjárműadóban túlfizetése van? Figyelembe veszi ezt a NAV? Illetve az önkormányzati adóhatóság ezt a túlfizetési összeget miért nem képes automatikusan továbbutalni a NAV felé?
 
3. Lengyelországot alaptalanul vádolják az EU-s jogvédők a meleg negyedek kialakításával. Magyarország ellen tavaly év végén hozott egy minden alapot nélkülöző ítéletet a migrációs-politika miatt az Európai Bizottság. A napokban derült ki, hogy Dánia kormánya, élén a szociáldemokrata miniszterelnökkel, arra törekszik, és erről külön törvényjavaslatot terjesztettek a parlament elé, hogy fokozatosan felszámolja a migránsokkal teli városnegyedeket. Sőt bizonyos negyedekben szigorúbban ítélhetnek meg egyes bűncselekményeket, például a lopást és a vandalizmust. Mi ezt a szigorú fellépést helyeseljük, de vajon a dán törekvés ellen miért nem tiltakozik Brüsszel, vagy Jourová? Miért csak a magyarok és a lengyelek vannak pellengérre állítva? Ez nem az újfajta kettős mérce, mikor nem az számít, hogy mit, hanem hogy ki mondja?


 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
A Nemzeti Mintaterv Katalógus elkészítésével az volt a célunk, hogy akik saját házat szeretnének építeni, a tervezés költségét megspórolják. Ez hozzávetőlegesen 1.5- 2 milliós megtakarítást jelent. Elkészült majdnem 200 olyan mintaterv, amely részletes tervdokumentációt tartalmaz, és ami a különböző családi kedvezményekkel élő családok számára nagy segítséget jelent az építkezésnél. A kivitelezésre alkalmas dokumentáció alapján rögtön meg lehet kezdeni az építkezést. Az online számlázó pedig a vállalkozásoknál a kérdésben rögzített célt szolgálja.
 
Egyetlen egy hivatalnak, így az önkormányzati adóhatóságnak sincs lehetősége arra, hogy túlfizetés esetén az adózó helyett döntsön. Az adózó túlfizetése az adózó pénzének minősül.
 
A migrációt következetesen elutasító konzervatív, kereszténydemokrata kormányoknak kettős mércével kell szembesülniük az EU-ban. Nem csak Magyarország és Lengyelország, hanem Szlovénia, és időnként Csehország és Szlovákia is a kettős mérce „áldozata”. A cél, hogy az EU, betartva a szerződéseket, valamennyi tagállam szemben egyenlő mércét alkalmazzon. Ez ma nincs így, éppen Jourová és a hozzá hasonlók miatt, akik az unió megosztottságát erősítik. Azért küzdünk, hogy Brüsszel végre belássa, hogy nem lehet különbséget tenni régi és új tagállamok között.
 
m.a.
(2021.03.25.)