Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Rossz döntés volt átengedni a vakcinabeszerzést Brüsszelnek

Jóindulatot, jóakaratot, kölcsönös türelmet kell egymás felé gyakorolnunk, és együtt le tudjuk küzdeni a vírust – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 
Emberfeletti munkát végeznek az orvosaink, ápolóink, akik ráadásul kétszeres tehernek vannak kitéve. Egyrészt gyógyítanak, másrészt oltanak. 10 343 ágy és 1693 lélegeztetőgép van még tartalékban. Élő erőből is van tartalék, de az utóbbiak nem végtelenek.
 
A járványnak a legnehezebb heteit éljük, a brit mutáns meghatározóvá vált és ez fertőz egész Európában. Ez a fajta új vírus háromszor annyi embert képes megfertőzni, mint a korábbi variáns. Ez a fiatalokat is ledönt, ezért arra kérjük őket, hogy nemcsak a nagyszüleik, szüleik miatt, hanem saját maguk miatt is figyeljenek oda a szabályok betartására.
 
Az első és egyetlen védekezési eszközünk az oltás. Sokkal több embert is be tudna oltani Magyarország, hiszen van elég ápoló, orvos, aki beadhatná, csak nincs elég vakcina.
 
A tegnapi uniós csúcson kiderült, hogy több országban komoly nehézségek vannak, és akik nem intézkedtek korábban a keleti vakcinák ügyében, azok csak feleannyi embert tudtak beoltani. Április-májusban másfélszer annyit tudunk oltani, mint márciusban. Tehát májusban lesz a legtöbb vakcinánk. Nincs kétség afelől, hogy szabad nyarunk lesz itthon. Úton vagyunk a szabadság felé!
 
A vakcinák beszerzésest a miniszterelnökök átengedték Brüsszelnek, ez egy rossz döntés volt. Akkor azt gondoltuk, hogy a brüsszelieknek is olyan fontos a vakcinabeszerzés, mint nekünk. Az ő szempontjuk elsősorban az árra összpontosított, de amikor életekről van szó, akkor a pénz másodlagos, az idő a legfontosabb. A vakcinabeszerzés nem ideológiai és nem politikai kérdés.
 
Jelen pillanatban 400 ezer vakcina van kint, amivel oltunk, a beoltottak száma elérte az 1,8 milliót. Van 250 ezer orosz vakcina a raktárakban, amelyet most ellenőrzünk. Ezt kevesen tudják, de a beérkező vakcinákat elsőkörben ellenőrizzük, majd azután adjuk ki a háziorvosoknak.
 
Négyzetméteralapon lehetnek majd nyitva a boltok, egy fő tartózkodhat 10 négyzetméteren. Így sorok fognak kialakulni, 10 óra lesz a kijárási tilalom új ideje, az üzletek 9 óráig lehetnek nyitva. A részletszabályokat még tárgyalja az operatív törzs, de hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben.
 
Amíg a 65 év feletti regisztrált honfitársaink nincsenek beoltva, addig semmiféle nyitásról nem lehet beszélni. Mégiscsak a 65 év felettiek hozták el idáig az országot, és nem lehet az ő szempontjaikat háttérbe szorítani. Egy ország annyit ér, ahogy bánik az idősekkel. Ők hozták létre az országot, ezért nekünk kiemelten kell figyelnünk rájuk. Most úgy tűnik, hogy a 65 év feletti regisztráltak 71 százalékot beoltottuk.
 
A járványügyi szakemberek szerint a várandósokat is lehet oltani Pfizerrel és a Modernával, ezért arra kérjük őket, hogy regisztráljanak.
 
Április 12-én vagy április 19-én nyithatnak ki az óvodák, iskolák, attól függően, hogy az oltottak száma Magyarországon mikor éri el a 2,5 milliót. Az iskolák esetében az ott dolgozó embereket be kell oltani. Ha vissza akarjuk engedni a gyerekeket az iskolába, akkor a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is be kell oltani. 102 ezer regisztrált iskolai dolgozóból 20 ezret már beoltottak. A maradékot április 10-ig be lehet oltani, és így reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulhatnak az iskolák és az óvodák.
 
A háziorvosok elsöprő többsége becsületes, rendes ember, akik mindent megtesznek a betegeikért, erő feletti munkát végezve, kellő megfontolással végzik a feladatukat. A háziorvosokat a jövőben sem fogjuk mellőzni, hiszen ők is most emberfeletti munkát végeznek.
 
Szabad nyarunk lesz, de lehetnek olyan rendezvények, ahol csak védettségi kártyával lehet majd menni. Minden európai uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet Magyarországon.
 
Forrás: hirado.hu
(2021.03.26.)